Home / Cultură / Implicare activă în revitalizarea culturală a „Văii Regilor”
Castelul Regal de Vânătoare de la Lăpușna (Sursă foto: pagina Facebook Castelul Regal Lăpușna)

Implicare activă în revitalizarea culturală a „Văii Regilor”

Distribuie

La sfârșitul lunii august, odăile care au aparținut pe vremuri regilor, reginelor, nobililor și politicienilor de seamă se deschid spiritelor creatoare!

Între 27 august și 2 septembrie 2018, Castelul Regal de Vânătoare de la Lăpușna găzduiește prima ediție a Simpozionului Internațional de Artă „Renaștere prin Artă”, organizat de Asociația Media Matrix.

Artiști de renume internațional, arhitecți, reputați istorici și critici de artă din România și țări precum Bulgaria, Grecia, Macedonia, Moldova, Pakistan, Polonia, Tunisia, Turcia, Marea Britanie și Ucraina participă la un demers cultural inovator de revitalizare a spațiului cultural rural și punere în valoare a patrimoniului cultural al Văii Gurghiului și a județului Mureș, prin intermediul artei, se arată în cadrul unui comunicat emis de către Marilena Iepan, directorul programului.

Prin ateliere de creație, vizite de documentare și cercetare, expoziții de artă și seminarii într-un mediu de convivialitate, simpozionul promovează importanța valorificării patrimoniului cultural și a creației artistice în comunitate, sensibilizează publicul asupra valorilor culturale românești și îl aduce în contact cu alte culturi și expresiile lor contemporane la care altfel nu ar avea acces.

Activitățile de creație și educative se vor desfășura la Castelul Regal de Vânătoare de la Lăpușna, deschis vizitatorilor pe toată perioada simpozionului, în satul alegoric al Comunităților Văii Gurghiului și la Muzeul Etnografic „Anton Badea”, Reghin, județul Mureș. În scopul cercetării, participanții invitați români și străini vor avea ocazia să descopere bogăția patrimoniului românesc vizitând diferite obiective turistice și culturale pe raza Văii Gurghiului și în municipiul Reghin.

Simpozionul își propune să fie un catalizator al schimbului intercultural, al stimulării creativității și dialogului, al promovării diversității culturale prin facilitarea conexiunilor internaționale între artiști contemporani, personalități marcante din domeniul culturii, artei și educației, comunități artistice, instituții culturale, autorități publice și mediul de afaceri din România și din străinătate.

Simpozionul Internațional de Artă „Renaștere prin Artă” dorește să creeze un context cultural de durată care să contribuie la buna înțelegere a fenomenelor artistice prin susținerea creației contemporane, valorizarea patrimoniului cultural românesc și încurajarea accesului cât mai larg al publicului la cultură.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

1 comentariu

  1. Minunat !
    Felicitari, o idee geniala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.