Home / Invatamant / UMF Tîrgu Mureș lansează un nou program de studii de masterat în domeniul medicinei dentare

UMF Tîrgu Mureș lansează un nou program de studii de masterat în domeniul medicinei dentare

Distribuie

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș anunță diversificarea ofertei educaționale prin inițierea unui nou program de studii de masterat în cadrul Facultății de Medicină Dentară. Noul program intitulat Reabilitare orală estetică, cu durata de un an, se adresează absolvenţilor facultăţilor de medicină dentară, medici stomatologi interesaţi de dezvoltarea carierei şi aprofundarea cunoştinţelor referitoare la conceptele de reabilitare orală şi estetică, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către Compartimentul de Relații Publice al UMF.

„Ca o completare și diversificare a pregătirii aferente domeniului medicinei dentare, ne propunem dezvoltarea și aprofundarea unei direcții de avangardă impusă de necesitățile pieței în domeniul stomatologiei, și anume estetica. Datorită faptului că reabilitarea orală complexă multidisciplinară și estetica sunt cele mai solicitate cerințe ale pacienților care se adresează medicului specialist, Consiliul Facultății de Medicină Dentară a propus înființarea programului de studii de masterat Reabilitare Orală Estetică (ROE), decizie aprobată de Senatul Universității”, a precizat conducerea Facultății de Medicină Dentară.

Iniţiativa de a organiza acest master este susținută de următoarele aspecte:
activitatea profesională presupune actualizarea permanentă a cunoștințelor fundamentale şi de specialitate; echipele de cercetare interdisciplinare ale Facultăţii de Medicină Dentară au nevoie de specialişti în domeniul complex al reabilitării orale și esteticii; cabinetele medicale de specialitate au nevoie permanentă de specialişti foarte bine pregătiţi pentru a satisface cerințele din ce în ce mai complexe ale pacienților, aceştia fiind principalul vector al difuziei inovării unor procedee de obţinere a armoniei dentare; masteratul este orientat către ştiinţă şi aplicaţii moderne, oferind cunoştinţe suport pentru asigurarea realizării unor reabilitări orale funcționale și estetice complexe, factori determinanţi în asigurarea stării de sănătate a populaţiei.

Informaţii suplimentare privind admiterea la programul de masterat Reabilitare orală estetică se găsesc pe site-ul oficial al Universităţii: https://www.umftgm.ro/masterat/medicina-dentara.html.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.