Home / Slider / Triatloniștii francezi au dominat XTERRA România

Triatloniștii francezi au dominat XTERRA România

Distribuie

La bazinul din cadrul Complexului de Agrement și Sport „Mureșul” (Weekend) și Platoul Cornești din Târgu-Mureș s-au disputat timp de trei zile competiția de triatlon XTERRA România, în paralel având loc și Campionatul Național de triatlon, pe mai multe categorii de vârstă. În competiția XTERRA, la care au participant concurenți din 15 țări, au luat startul și patru sportivi din România. Cel mai titrat concurent din România, multiplul campion la Elite, Ciprian Bălănescu, dar și târgumureșeanul Kovacs Szabolcs, campion european de tineret. Celor doi, o clasare pe locuri fruntașe le aducea titlul național la categoria lor. Cea mai urmărită probă a fost evident, cea de la Elite. Concurenții au pornit în cea mai așteptată probă în dimineața zilei de sâmbătă, cu proba de înot desfășurată pe distanța de 1500 metri, prcursă în bazinul de la Weekend, de unde au urcat pe biciclete și s-au deplasat la Platoul Cornești, cu 30 kilometri parcurși. Aici au renunțat la biciclete și au parcurs ultima probă a întrecerii în alergare, pe o distanță de 10 kilometri, pe traseul amenajat la Platoul Cornești, combinat cu porțiuni extrem de dificile prin pădure.

Ierahii schimbate după fiecare probă

Toți concurenții au luat startul în același timp, dar clasificările după înceheierea cursei care a durat mai bine de trei ore epuizante au fost făcute și în funcție de categoria de vârstă, masculin și feminin. Atenția era concentrată evident asupra clasei Elite, etapă din cea mai puternică competiție mondială de triatlon. La proba de înot primul a ieșit din bazin australianul  Benjamin Allen, urmat de un grup de cinci sportivi, separat de doar 5 secunde. La 40 secunde după lider a ieșit germanul Peter Lermann, urmat îndeaproape de rusul Pavel Andreev, francezii Francois Carloni și Arthur Serrieres, plutonul sextetului fiind încheiat de slovacul Tomas Kubek.

Ciprian Bălănescu ieșea din bazin al optulea, la 1 minut și 50 de secunde de lider. După cei 30 de kilometri pe două roți ierarhia s-a modificat. În frunte au trecut cei doi francezi, urmați de rusul, de șase ori campion mondial și sportivul australian. Cele două tururi de alergare au dus la un schimb de locuri între cei doi francazi, cu Serrieres în frunte. Ei au fost însoțiți pe podium de australian, Andreev sosind al patrulea. Competiția vedetă la feminin a fost câștigată e către Poor Brigitta, din Ungaria.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.