Silozuri Cerealand, în pregătire la Coroisânmărtin Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 947 Vizualizări

Silozuri Cerealand, în pregătire la Coroisânmărtin

Societatea Cerealand SRL Iernut intenţionează să implementeze proiectul „Construire bază de depozitare, condiţionare şi uscare cereale, împrejmuire, branşament – gaz, curent”, propus a fi realizat în localitatea Coroisânmărtin nr. 70/A, pe un teren de 11.900 de metri pătraţi, din care suprafaţa construită a silozurilor va fi de 400 de metri pătraţi.

Ce prevede proiectul

Decizia etapei de încadrare a proiectului a fost emisă recent, la sfârşitul lunii iulie, într-o şedinţă de lucru a Comisiei de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Potrivit documentului, disponibil pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, proiectul propune construirea a trei silozuri de cereale cu o capacitate de 1.856 de metri cubi fiecare (adică o capacitate de circa 1.500 de tone fiecare), infrastructura utilajelor va fi alcătuită din fundaţii pentru utilaje, uscător cereale şi curăţitor, buncăr pentru încărcare, copertină peste groapa de primire şi cea elevatoare, platformă din beton şi împrejmuire.

„Suprafaţa de teren pe care se propune realizarea investiţiei este relativ plană, fără pantă accentuată, cu mici denivelări, bine delimitată prin măsurători topografice. În curtea interioară se va realiza o platformă orizontală betonată în zona gropii de descărcare şi a buncărului de încărcare astfel încât să asigure circulaţia facilă a autovehicolelor de mare tonaj care vor intra/ ieşi în/ din incintă, iar o parte a terenului se va sistematiza prin realizarea unei platforme din piatră compactată în suprafaţă de 5.421,74 de metri pătraţi. În incintă se va monta un cântar pod-basculă, în imediata vecinătate a silozurilor, pe unde autovehiculele care transportă cereale trec în vederea cântăririi. În imediata vecinătate a acestuia va fi amplasat un container metalic, gata confecţionat şi finisat, cu suprafaţa de 8,75 metri pătraţi, care va avea funcţiunea de cabină cântar, iar în zona buncărului de încărcare, a silozurilor şi a uscătorului se va monta o cabină pentru panoul de comandă al bazei”, se menţionează în document.

Cum va funcţiona depozitul

În Decizia etapei de încadrare se mai menţionează că fluxul tehnologic de funcţionare a bazei de depozitare va fi următorul: cerealele vor fi aduse în incintă cu autocamionul care ajunge pe cântar, aflat pe aleea de acces. După cântărire, cerealele vor fi golite în buncărul de încărcare de unde vor fi preluate de instalaţiile de transport automat (benzi transportoare) şi duse în curăţitorul de cereale, unde vor fi curăţate şi selectate, iar de aici vor fi transportate la uscător pentru a ajunge la umiditatea optimă de depozitare. După uscare, cerealele se vor depozita în cele trei silozuri metalice. După descărcarea în buncăr, autocamionul va trece pe cântar pentru stabilirea cantităţii aduse, iar apoi va părăsi incinta. Pentru descarcărea cerealelor din siloz se vor folosi benzile de transport şi utilajele cu „melc”, iar parţial silozurile se vor putea descărca gravitaţional direct în camion.

„Împrejmuirea este propusă a se realiza din plasă de sârmă montată pe stâlpi metalici cu o poartă de acces care se va deschide culisând pe o şină metalică”, se arată în document.

Proiectul, dezvoltat de Cerealand Iernut

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Cerealand SRL Iernut s-a înfiinţat în anul 2010, este deţinută de Mihaela Sos şi Aurelian Gabriel Sos (care deţine şi funcţia de administrator) şi are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. În exerciţiul financiar 2017, societatea a derulat afaceri de 864.576 lei, a înregistrat un profit net de 40.326 lei şi a avut un număr mediu de 6 angajaţi.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE