O singură verigă lipsă pentru operarea în integralitate a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mureş” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 380 Vizualizări

O singură verigă lipsă pentru operarea în integralitate a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mureş”

Aleşii judeţului Mureş au aprobat joi, 9 august, într-o şedinţă extraordinară de lucru, atribuirea operării prin concesionare a Staţiei de Transfer, Sortare şi Compostare de la Cristeşti – Vălureni, în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mureş.” Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Mureş a fost câştigată de asocierea dintre firmele SC Iridex Group Import Export SRL Bucureşti – SC Servicii Salubritate Bucureşti SA – SC Iridex Group Salubrizare SRL Constanţa.

Potrivit hotărârii, redevența anuală are o valoare de 713.639,80 lei, tariful pentru activitatea de sortare este de 154,06 lei, tariful pentru activitatea de compostare este de 143,91 lei iar tariful pentru activitatea de transfer este 36,21 lei, iar valorile enumerate nu conțin TVA.

31 decembrie 2018, termen limită

Prin Hotărârea nr.194 din 21 decembrie 2017 privind luarea unor măsuri în vederea delegării operării Stației de Sortare, Compostare şi Transfer din localitatea Cristeşti, Consiliul Județean Mureș a aprobat documentația de atribuire a contractului „Delegarea prin concesiune a activităților de sortare, compostare şi transfer (inclusiv transport la TMB/DDN) prin exploatarea stației de sortare, compostare şi transfer de la Cristești”, din cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor solide din județul Mureș”.

„Acest contract, împreună cu alte trei contracte de delegare, fac parte din proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Mureș”, proiectul fiind declarat funcțional odată cu operarea în integralitate a sistemului creat, până la data de 31 decembrie 2018. Neatingerea acestui obiectiv, atrage după sine riscul restituirii sumelor deja acordate, respectiv Curtea Europeană de Justiție poate dispune aplicarea de penalități, care în final, vor fi recuperate de la proprietarii depozitelor de deșeuri. La data prezentei, din cele patru contracte de delegare, doar unul este semnat, respectiv cel aferent operării și administrării depozitului de deșeuri nepericuloase de la Sânpaul și efectuarea transportului deșeurilor de la stațiile de transfer Râciu, Târnăveni şi Bălăușeri și a reziduurilor de la stațiile de sortare Acățari, Râciu, Târnăveni și Bălăușeri la depozitul Sânpaul. Contractele de delegare care trebuie încheiate până la 31 decembrie 2018 sunt: delegarea operării Stației de Transfer, Sortare şi Compostare de la Cristeşti – Vălureni, delegarea operării Stației de Tratare mecano-biologică Sânpaul şi delegarea operării activității de colectare și transport separat al deșeurilor în județul Mureș”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Colectarea, singura verigă care lipseşte

În prezent, documentația de atribuire pentru delegarea operării activităţii de colectare şi transport separat al deşeurilor este în curs de recepție, urmând a fi inițiată procedura de atribuie, nu înainte ca unităţile administrativ teritoriale din judeţul Mureş, în număr de 102, să aprobe, prin hotărâri de consilii, caietul de sarcini.

„Singura verigă care lipseşte este colectarea. La colectare, mâine trebuie să se termine recepţia caietelor de sarcini şi când caietul de sarcini va fi gata, îl vom trimite către toate primăriile pentru că avem nevoie de acordul tuturor unităţilor administrativ teritoriale, a consiliilor locale din colume, oraşe şi municipii. Cum avem aceste acorduri, lansăm licitaţia şi sperăm că şi acolo vor fi oferte eligibile, iar dacă sunt oferte eligibile atunci se închide cercul”, a declarat, la finalul şedinţei, Péter Ferenc.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE