FOTO: Tabără în limba lui Schiller, la Centrul DESK Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 464 Vizualizări

FOTO: Tabără în limba lui Schiller, la Centrul DESK

Asociaţia Gimnaziului „Friedrich Schiller” şi Centrul de Limbă şi Cultură Germană DESK (Deutsches und Europaisches Sprach und Kulturzentrum), organizează, în perioada 2 iulie – 16 august, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, tabăra internaţională de limbă şi cultură germană „Sommer, Sonne, Spaß unde… Deutsch“. Aflată la ediţia cu numărul trei, tabăra oferă participanţilor, copii cu vârsta între 6 şi 10 ani, posibilitatea de a participa la numeroase activităţi educative şi culturale şi de a-şi îmbogăţi astfel cunoştinţele şi abilităţile de vorbire a limbii germane. Detalii despre această iniţiativă am aflat de la Edit Botorog, coordonatorul principal al taberei, totodată directoarea Centrului de Limbă şi Cultură Germană DESK, instituţie care are sediul pe strada Libertăţii nr. 28 din Târgu-Mureş.

Reporter: Care este ideea de a organiza o tabără de limbă şi cultură germană?

Edit Botorog: Tabăra a fost organizată la iniţiativa Asociaţiei Gimnaziului „Friedrich Schiller” din cadrul gimnaziului cu acelaşi nume din Târgu-Mureş, care a accesat o finanţare de la Primăria Târgu-Mureş, secţiunea proiectelor culturale. Proiectul a fost declarat câştigător, iar noi, care suntem centru de limbă şi cultură germană, am fost întrebaţi, datorită faptului că suntem frecventaţi de mulţi copii de la Gimnaziul „Friedrich Schiller”, dacă dorim să fim parteneri în proiect, respectiv dacă dorim să furnizăm servicii pentru organizarea acestei tabere.

Rep.: Cui se adresează tabăra şi care sunt obiectivele acesteia?

E.B.: Împreună cu reprezentanţii Asociaţiei de Părinţi „Friedrich Schiller” a fost întocmit un program pe zile şi pe săptămâni. Tabăra se desfăşoară între 2 iulie şi 16 august, iar pe lângă copii de la Asociaţia „Friedrich Schiller” la tabără participă şi copii de la alte şcoli din oraş. Copii au vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, iar unul dintre obiectivele taberei este ca participanţii să facă cunoştinţă cu limba şi cultura germană, în cadrul unor activităţi diversificate, specifice vacanţei. Numărul participanţilor a variat de la săptămână la săptămână, au fost activităţi cu 15, cu 20 şi chiar cu 25 de copii.

Rep.: Ce fel de activităţi s-au desfăşurat până acum?

E.B.: Au fost o multitudine de activităţi, în special culturale, atât în judeţul Mureş cât şi în judeţul Bistriţa, unde am fost pe urmele saşilor, am văzut vechi meşteşuguri. Zilnic s-a organizat o activitate de comunicare în germană prin jocuri interactive şi jocuri de rol, precum şi o activitate de creaţie. Au fost şi ieşiri în afara Centrului DESK, cu tematici culturale germane. Am fost la Palatul Culturii din Târgu-Mureş, la toate muzeele din oraş, la Zoo. Am fost şi la cabana Şeştina, unde copii au avut profesori şi instructori coordonatori, precum şi voluntari, prilej cu care au văzut cum este să stea fără părinţi, să trăiască sentimentul de independenţă, de comunitate, de grup, deoarece copii au gătit şi au făcut curat în echipă.

Rep.: Câteva cuvinte de încheiere?

E.B.: Le mulţumim voluntarilor noştri, fără de care ar fi fost foarte greu să realizăm acest proiect. Am avut voluntari din Germania, din SUA, precum şi din Târgu-Mureş. Am avut în permanenţă cel puţin trei voluntari. Totodată, transmitem mulţumiri şi Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

A consemnat Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE