FOTO: Complexul de Agrement şi Sport „Weekend”, destinaţie ideală de vacanţă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1561 Vizualizări

FOTO: Complexul de Agrement şi Sport „Weekend”, destinaţie ideală de vacanţă

Vremea bună a scos turiştii din case şi i-a adus la Târgu-Mureş. Mii de iubitori ai băilor de soare, înotului, sportului şi a plimbărilor în aer liber din judeţele învecinate, au venit în „Oraşul Trandafirilor”.

Potrivit informaţiilor furnizate de Serviciul Relaţii publice interne şi internaţionale din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, în acest sfârşit de săptămână peste 10.500 de persoane au beneficiat de serviciile oferite de Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” (cunoscut şi sub denumirea de „Weekend”), cel mai mare din Transilvania.

Turişti din alte judeţe

Dotat cu bazine pentru copii şi adulţi, cu tobogane şi locuri de joacă, cu terenuri de sport, săli de fitness, terase, şezlonguri sau baldachine, Complexul de Agrement şi Sport „Weekend” reprezintă unul din punctele importante de atracţie turistică din zonă.

„Amatorii de divertisment estival din judeţele Alba, Bistriţa, Sibiu, Cluj, Braşov, Harghita, Covasna sau Neamţ vin în număr mare nu doar la sfârşit de săptămână, ci aleg să petreacă aici concediul. Atraşi de noutăţi, turiştii vin în număr tot mai mare de la un an la altul”, au precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Serviciului Relaţii publice interne şi internaţionale din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Bazine diverse, parcuri de joacă şi locuri noi de parcare

Anul 2018 a adus în Complexul de Agrement şi Sport „Weekend” încă un parc de joacă pentru copii, cu două complexe. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi se află în apropierea terenului de fotbal „Old Boys”.

„O altă noutate sunt aparatele de fitness fixe, în aer liber, şi cele 217 noi locuri de parcare. 123 au fost create odată cu drumul de acces din parcarea de la poduleţ, iar parcarea de pe strada Luntraşilor a mai adus încă 94 de noi locuri de parcare. Complexul deţine un bazin olimpic acoperit, unul de 1,80 metri destinat înotătorilor, iar altul de 1,20 metri pentru publicul larg. Copiii au parte de răsfăţ separat, în patru bazine umplute cu apă potabilă: unul de 60 de centimetri cu tobogan, un bazin de piatră cu poduleţ, un altul din polipropilenă şi tobogane, la care se adaugă cel de 1,20 metri aflat în apropierea noului parc de joacă”, se menţionează în comunicat.

Apa, în parametri optimi

Confortul turiştilor aflaţi în incinta Complexului de Agrement şi Sport „Weekend” este asigurat de analizele frecvente făcute de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, în urma cărora apa a fost declarată la parametri optimi.

„De asemenea, complexul este verificat minuţios de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Mureş. Bazinele mari, cu volum de peste 8.000 de metri cubi sunt alimentate din Staţia de tratare şi filtrare a apei, iar bazinele pentru copii sunt alimentate cu apă potabilă care este schimbată zilnic de la reţea”, au afirmat reprezentanţii Serviciului Relaţii publice interne şi internaţionale din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Vizitatorii, în siguranţă

În privinţa siguranţei cetăţenilor, 12 camere de supraveghere şi o patrulă a Poliţiei Locale Târgu-Mureş, care deţine chiar un sediu în incinta Complexului de Agrement şi Sport „Weekend”, urmăresc siguranţa celor care aleg să îşi petreacă în linişte timpul liber la complexul de agrement.

„Există patru salvamari în două schimburi şi două puncte de prim ajutor, unul fix, iar altul mobil”, se precizează în comunicat.

Sport şi alte activităţi de agrement

Pe lângă bazine, distracţia este garantată de terenurile de sport pentru tenis cu piciorul şi baschet pe suprafaţă din tartan, tenis de câmp, pe zgură, minifotbal, fotbal „Old Boys” pe gazon sintetic, volei pe nisip, polo.

„Există 15 bărci de agremement, nouă hidrobiciclete şi şase bărci, care pot fi folosite pentru plimbări pe lacul de canotaj. Parcurile pentru copii şi toboganul Kamikaze, sunt de asemenea, căutate”, au subliniat reprezentanţii Serviciului Relaţii publice interne şi internaţionale din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

6 lei, preţul unui bilet pentru adulţi

Pentru o zi petrecută la Complexul de Agrement şi Sport „Weekend”, un adult plăteşte 6 lei, în timp ce copiii sau pensionarii, elevii şi studenţii doar 3 lei. Persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit. Tarifele sunt stabilite prin Hotărârea Consiliului Local Târgu-Mureş 350/2017.

Turişti şi la Zoo şi Platoul Corneşti

În acest sfârşit de săptămână, nici Grădina Zoologică din Târgu-Mureş nu a fost ocolită de miile de vizitatori.

„Turişti sau localnici, au ales să petreacă ore în şir în compania animalelor şi în răcoarea pădurii. Grădina Zoologică şi Platoul Corneşti, cu parcul de joacă, aparatele de fitness şi pista de alergare sunt renumite în ţară şi străinătate”, se arată în comunicat.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE