Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 605 Vizualizări

Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă

Peste 110.000 de ţigarete au fost ridicate de poliţiştii din Mureș, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, în urma a nouă percheziţii efectuate la locuinţele unor persoane bănuite de deţinerea şi comercializarea de ţigări de contrabandă.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, marţi, 14 august, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Gorneşti cu sprijinul altor poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, nouă percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Mureş, la locuinţele unor persoane bănuite de deţinerea şi comercializarea de ţigări provenite din contrabandă.

„Din cercetări a reieşit că, din luna martie 2018 şi până în prezent, mai multe persoane din Sângeorgiu de Mureş ar fi achiziţionat şi recomercializat ţigarete netimbrate. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării 110.000 de ţigarete neaccizate de autorităţile române. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 50.000 de lei. De asemenea, au fost puse în aplicare şase mandate de aducere”, se precizează în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, pentru săvârşirea infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

(Redacţia)

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE