România – Suedia în „optimile” Mondialelor de handbal junioare Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

România – Suedia în „optimile” Mondialelor de handbal junioare

Reprezentativa de handbal junioare a României a câștigat grupa A din cadrul primei faze, cea a grupelor, la Campionatul Mondial din Polonia. După semieșecul surpriză din penultimul joc în cadrul grupei, 19-19 cu Angola, pentru a încheia pe primul loc „tricolorele” aveau nevoie de o victorie împotriva Germaniei. Au reușit acest lucru după un joc controlat de echipa antrenoarei Carmen Amariei. România a condus la pauză cu 11-8 și și-a păstrat acest avantaj până la final, câștigând cu 20-17. Jucătoarea mureșeană Andreea Târșoagă a fost principala marcatoare în acest meci, cu 6 goluri reușite, în timp ce coechipiera sa de la echipa de club de la CS Olimpic Târgu-Mureș, Monica Bărăbaș a încheiat primul meci fără gol înscris.

Traseu aparent favorabil

România a încheiat așadar grupa cu patru victorii și un rezultat de egalitate, cu un golaveraj 126-95, fiind singura echipă care a primit sub 100 de goluri în cele cinci partide disputate. Cele mai multe goluri înscrise le are Coreea de Sud, câștigătoarea grupei D, cu cinci victorii și un golaveraj 198-145, fiind în mod surprinzător și a doua cea mai slabă apărare dintre cele 16 echipe calificate. „Tricolorele” vor întâlni în „optimile” de finală miercuri, 15 august, de la ora 17.15 (ora României), ocupanta locului 4 din grupa B, Suedia.

„Avem un culoar bun. Suedia eeste o echipă modestă, după care putem întâlni Rusia, pe care am cam bătut-o în ultima vreme. În privința fetelor noastre, Andreea și-a revenit excelent după o accidentare și acum este cea mai bună jucătoare a României. Despre Moni, deși este căpitanul echipei, e mai degrabă chinuită. A jucat până acum mai mult inter dreapta, post pe care nu se simte deloc bine, iar cu Germania a intrat târziu în joc”, a fost caracterizarea avizată a antrenoarei lor de la CS Olimpic, acum CSM Târgu-Mureș, Mihaela Evi.

Pentru această ediție echipa și-a propus o clasare pe podium și după felul în care a evoluat pare capabilă de a realiza această performanță. În unele jocuri se pare că și-au dozat efortul și a odihnit unele componente de bază.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE