Home / Eveniment / A doua ediție a Academiei Interculturale de Vară „Proetnica”

A doua ediție a Academiei Interculturale de Vară „Proetnica”

Distribuie

Luni, 20 august 2018 a început la Sighișoara a doua ediție a Academiei interculturale de vară „Proetnica” care este organizată de către Asociația Divers cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice. Aceasta se va desfășura până în data de 27 august la Burghostel și Sala Barocă a Primăriei Sighișoara.

La Academia interculturală de vară „Proetnica” s-au înscris 20 de tineri, mai exact 6 sorabi din Germania, 2 sârbi din Croația, respectiv câte o persoană de etnie maghiară, rusă, greacă, turcă și bineînțeles români din România. Conducătorii științifici ai acestei ediții sunt Radu Carp, profesor la Facultatea Studii Politice a Universității București și Meto Nowak, Referent al Reprezentantului de Stat pentru Sorabi, Ministerul Științei, Cercetării și Culturii Potsdam, Germania. Coordonatorul evenimentului este Koreck Maria, președintele Asociației Divers.

„Academia de vară de o săptămână se va concentra pe diversitatea culturală reprezentând patrimoniu european și motor al schimbării, atrăgând legături între perspectivele istorice, actuale și viitoare. Acesta va oferi tinerilor participanți o platformă de discuții, schimb de experiență și cunoaștere a complexității problemelor interetnice în comunitățile multiculturale din diferite țări ale Uniunii Europene. Prin activități practice și ateliere de creație, Academia de Vară va oferi participanților nu doar o înțelegere a valorii diversității și a avantajelor și provocărilor aferente, dar va promova, de asemenea, angajamentul lor civic și interesul față de protecția minorităților naționale.” a transmis Koreck Maria printr-un comunicat de presă.

Școala de vară include 3 elemente: pregătirea electronică (pregătirea online pentru cursul cu două săptămâni înainte de sosire), formarea și practica. Elementul rezidențial, variat, interdisciplinar și intensiv de șapte zile, va echilibra activitățile academice, interactive și sociale și va include: ateliere interactive desfășurate de cadre universitare și sesiuni de discuții, studii de caz și prezentări ale participanților la Academia de Vară, vizite de studiu (Tîrgu Mureș și Sighișoara) și 3 zile de practică la Festivalul Intercultural ProEtnica.

Pentru mai mult detalii, sunați la numărul de telefon 0722 318 605.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO – Cupa Presei la TIR, sărbătorită cu ocazia Zilei Poliției Române

Distribuie Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a organizat vineri, 22 martie, cu ocazia „Zilei Poliției …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.