Start în Liga III cu trei echipe mureșene Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 554 Vizualizări

Start în Liga III cu trei echipe mureșene

Județul Mureș va avea totuși trei echipe în ediția următoare a Ligii III de fotbal, care va începe în weekendul următor, în 25-26 august. În sezonul 2018-2019, eșalonul 3 va fi format tot din 5 serii a câte 16 echipe și vor promova în Liga 2 echipele clasate pe primul loc din fiecare serie. Vor retrograda 21 de echipe, ocupantele locurilor 13-16 din fiecare serie și cea mai slabă echipă clasată pe locul 12 din toate cele cinci serii. Cele trei echipe ale județului care vor activa în seria V sunt Avântul Reghin, MSE Târgu-Mureș, nou promovată și CS Iernut, retrogradată la finalul sezonului trecut, dar reprimită după retragerea echipei Performanța Ighiu, din județul Alba. Sezonul va aduce o schimbare importantă. Echipele sunt obligate să folosească cel puțin doi jucători sub 20 de ani pe toată durata meciurilor și unul sub 21, toţi formați la nivel național (eventualii străini nu sunt luați în calcul). Dacă unul sau mai mulți jucători dintre cei trei sunt eliminaţi din teren, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt/alți jucător care să îndeplinească condiţiile respective.

 

Adversarele și programul „derby-urior mureșene”

Celelalte 13 componente ale serie din care fac parte cele trei mureșene sunt: Sticla Arieşul Turda, Minaur Baia Mare, AFC Unu Fotbal Gloria Bistrița, Fotbal Comuna Recea, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Sănătatea Servicii Publice Cluj, AFC Hărman, Olimpic Cetate Râşnov, CFR 1907 Cluj 2, Unirea Tăşnad, AFC Odorheiu Secuiesc, Gaz Metan Mediaş 2 și Unirea Dej. Echipele mureșene vor evolua în prima etapă după următorul program: în deplasare va juca doar CS Iernut, care va merge la Minaur Baia Mare, în timp ce debutanta MSE Târgu-Mureș va primi vizita maramureșenilor de la Fotbal Club Comuna Recea, iar Avântul Reghin a sătmărenilor de la Unirea Tășnad. În cele trei derby-uri județene ale turului niciuna dintre cele trei nu va susține cele două partide pe teren propriu sau în deplasare. Prima confruntare mureșeană va avea loc în etapa a IV-a, la Reghin, unde se va deplasa MSE. În etapa a XI-a reghinenii merg la Iernut, iar în etapa a XIV-a, penultima a turului, se va disputa întâlnirea MSE-CS Iernut.

Așadar, după mai bine de un deceniu, Mureșul va avea din nou trei echipe în Liga III, după ce rând pe rând s-au retras (de pe locuri fruntașe, dar fără susținere financiară), echipele din Sovata, Luduș, Ungheni, sau Gaz Metan Târgu-Mureș, ultima desființată din acest sezon. Nu sunt incluse edițiile în care ASA, anterior FCM Târgu-Mureș a activat în calitate de invitată cu echipa secundă.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE