Home / Invatamant / Ai media 10 la Bac, eşti premiat cu 10.000 de lei, propunere pentru CL Târgu-Mureş

Ai media 10 la Bac, eşti premiat cu 10.000 de lei, propunere pentru CL Târgu-Mureş

Distribuie

Viceprimarul social-democrat al municipiului Târgu-Mureş, Sergiu Papuc, a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevede premierea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a din „Oraşul trandafirilor” care obţin rezultate deosebite la învăţătură, începând cu anul şcolar 2018-2019. Proiectul este publicat, din data de 3 iulie 2018, pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, şi va fi dezbătut într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local Târgu-Mureş.

Stimulent pentru performanţa şcolară

În expunerea de motive, iniţiatorului proiectului afirmă că în dezvoltarea unei comunităţi locale, “resursele umane sunt un factor hotărâtor, iar schimbarea în bine şi dezvoltarea acesteia nu o pot face decât cei serioşi şi performanţi.”

Totodată, viceprimarul Sergiu Papuc mai precizează că “investiţia în oameni, mai ales pentru creşterea performanţelor şcolare şi profesionale, are drept consecinţă conturarea unor categorii de tineri care să aibă o percepţie reală a exigenţelor societăţii în care trăim.”

“Efortul sistematizat al elevilor, pe care aceştia îl depun, în procesul instructiv-educativ, este concretizat prin acumularea de cunoştinţe, dar şi prin deschiderea de noi perspective pentru viitorul lor. Tocmai de aceea se impune să apreciem mai mult performanţa şcolară a acestor elevi deosebiţi. În acest sens, este necesar să existe o modalitate de evaluare a activităţii şcolare a acelora care s-au poziţionat într-o elită a elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură. Totodată, aceste rezultate deosebite, dacă sunt premiate, constituie o puternică motivaţie pentru cei în cauză, de a continua în acelaşi mod activitatea şcolară, iar pentru ceilalţi colegi sau apropiaţi, constituie exemple stimulative”, a arătat viceprimarul Sergiu Papuc.

Premiile propuse, de la 3.000 la 10.000 de lei

Potrivit acestuia, la nivelul municipiului Târgu-Mureş funcţionează 13 şcoli gimnaziale, 12 licee şi 4 colegii, fiecare în parte având elevi cu rezultate dosebite la învăţătură.

“Propunem premierea elevilor cu rezultate deosebite din clasele a VIII-a, respectiv a XII-a din municipiul Târgu-Mureş, începând cu anul şcolar 2018-2019, astfel: locul I – 5.000 de lei, locul II – 4.000 de lei, locul III – 3.000 de lei. De asemenea, propunem ca şi performanţele obţinute la examenul de bacalaureat, în speţă elevul/elevii care au obţinut media 10, să fie recompensate, în aceeaşi măsură ca şi rezultatele obţinute în decursul anilor de şcoală cu suma de 10.000 lei/elev”, a precizat viceprimarul Sergiu Papuc.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.