Home / Comune / Parașutiștii Aeroclubului Târgu-Mureș, pe cerul Suseniului la „Festivalul Cepei”

Parașutiștii Aeroclubului Târgu-Mureș, pe cerul Suseniului la „Festivalul Cepei”

Distribuie

Primăria, Consiliul Local al comunei Suseni  și Asociația de Dezvoltare Susenii Mureșului au organizat la finele săptămânii trecute (18-19 august) cea de a V-a ediție a ”Festivalului Cepei”, eveniment găzduit și în acest an de terenul de fotbal din  Suseni.

Sărbătoarea tradițională a comunei Suseni a debutat sâmbătă, 18 august, cu recitalurile susținute de soliștii Andreea Morar, Daria Pogăcean, Teodora Crișan, Alex Pintecan, Ilinca Fărcaș, Syntia și formația Ska-Nk. Programul a continuat duminică, 19 august, prilej cu care au fost prezenți și oficialitățile județului veniți la invitația colegului și prietenului Mircea Mariș, primarul comunei Suseni.

Au ținut să fie prezenți la „Festivalul Cepei” Grigore Huza, primarul comunei Șincai, Sorin Pădurean, primarul comunei Petelea, Lucian Feier Lăurean, primarul comunei Ideciu de Jos, Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, Marius Pașcan, deputat, Cristian Chirteș, senator, consilierii județeni Mara Togănel, Molnar Ervin, Ionela Balas, Ovidiu Ilieș, Gabriel Tomcean, consilier al președintelui PNL Ludovic Orban și nu în ultimul rând Ovidiu Georgescu , fost director al SC Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Mureş.

„Ne bucurăm să avem în mijlocul noastru oaspeți de seamă la tradiționala noastră sărbătoare, „Festivalul Cepei”. Mă bucură că și-au făcut timp să fie alături de noi. Acest lucru dovedește faptul că Suseniul reprezintă ceva pentru domniile lor. Nu e puțin lucru să-și sacrifice din timp, să lași familia, copii și să vină alături de un prieten ca să-l susțină. Le mulțumesc din suflet, ei sunt prietenii mei dragi dar și ai locuitorilor comunei Suseni. Mesajul meu către locuitorii comunei cu ocazia acestei sărbători este unul de unitate, de pace, liniște și sănătate. Dacă mai apucăm încă o sută de ani să mai sărbătorim încă un Centenar, așa vrea să fiu tot cu locuitorii comunei, cu această formulă prezentă  pe scenă care ma susținut și mă susține în continuare. Avem muzică bună, distracție multă, bucate alese , totul bun, totul frumos, plus că și Dumnezeu  ține și cu noi de Ne-a dat o vreme așa de frumoasă”, a spus Mircea Mariș, primarul comunei Suseni.

Pâine și sare vs bastoane și gaze

La rândul său, senatorul Crsitian Chirteș a subliniat nevoia de unitate a românilor , mult alterată în ultima vreme.

„Cu mare drag am răspuns invitației de a fi prezent la această tradițională sărbătoare a comunei Suseni. Ea se desfășoară într-un an important pentru România, Anul Centenarului în care România,  ca Stat Național împlinește o sută de ani. Mesajul de unitate transmis de primarul Mircea Mariș, este și de datoria noastră, a celor care îl susținem, să-l transmitem și noi. Spunem acest lucru deoarece vedem ce se întâmplă la nivel central, lumea este din ce în ce mai dezbinată. Dacă cei care muncesc în străinătate, cum sunt și aici la Suseni, oameni întorși acasă pe meleagurile natale, la București au fost întâmpinați cu bastoane și gaze, în schimb aici la Suseni, primarul Mircea Mariș i-a întâmpinat cu pâine, sare, ceapă și slănină. Cred că acesta este cel mai important lucru pentru noi ca ardeleni să demonstrăm că suntem altfel decât consideră mulți din această țară și din Europa”, a precizat senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș.

Printre cei prezenți s-a numărat și Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, care a punctat bunele relații cu cei din Suseni, în frunte cu primarul Mircea Mariș.

„Sunt deosebit de onorată să fiu prezentă la acest eveniment de suflet al comunei Suseni . Vin cu plăcere la evenimentele de la Suseni pentru că de fiecare dată observ că fața comunei se schimbă, Suseniul este în plină dezvoltare, merit care îi revine primarului Mircea Mariș care accesează fonduri europene, face multe proiecte. În acest sens, colaborarea și prietenia noastră se datorează acestui lucru. Am toată stima și aprecierea pentru locuitorii acestei comune, pentru primarul Mircea Mariș căruia îi doresc succes în tot ceea ce intreprinde, iar locuitorii comunei să-l susțină în continuare deoarece comuna cunoaște o dezvoltare cu nu a mai avut înainte de venirea sa la conducerea primăriei Suseni”, a spus Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Parașutiștii, atracția sărbătorii de la Suseni

Momentul special al sărbătorii comunei Suseni a fost adus de parasutiștii Aeroclubului Târgu-Mureș Gabriel Pop și Rigo Gyorgy Levente , protagoniștii unui salt aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți, Drapelul Național și Steagul Festivalului Cepei fiind adus de către cei doi din înălțimi pe terenul de sport, gazda sărbătorii comunei Suseni.

Cântec, joc și foc de artificii

Program artistic al Festivalului cepei s-a bucurat de prezența Ansamblului „Biborka” din Suseni, Ansamblul „Stejărelul” din Reghin, Ansamblul „Mugurelul” din Reghin, Ansamblul „Floare de dor” din Petelea, Grupul de țiteraș Șincai și a soliștilor Diana Tișe, Andreea Maria Blaga, Amalia Cengher, Iuliana Dorina Oprea, Bianca Pop, Roxana Varodi, Florin Miler, Sonia Simion, Miruna Crăciun, Auruța Cîmpian, Elena Tinca, Alexandra Bugnar, Iby Cotta, Mădălina Rațiu, Andrei Romanică, Ovidiu Furnea, Elisabeta Guzu, Livia Sorlea, Mădălina Mureșan, Ina Todoran, Florina Oprea, Miklos Szilvia și Szilagyi Sandor, Mike Zetter și Oana Bozga Pintea.

Seara s-a încheiat  cu un foc de artificii , moment care  a consfințit o nouă ediție reușită a Festivalului Cepei de la Suseni.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Hochei: Victorie în ultima deplasare din sezon

Distribuie Echipa de hochei U15 din cadrul CSM Târgu Mureș s-a impus în ultimul meci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.