Astăzi începe Pădurea rotundă 2018! Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 506 Vizualizări

Astăzi începe Pădurea rotundă 2018!

A șaptea ediție a proiectului „Pădurea rotundă“ începe astăzi la Reghin, se desfășoară pe parcursul întregii săptămâni și cuprinde film european, ateliere de artă pentru copii și un concert Luiza Zan și Daniel Csikos.

Șapte producții europene multipremiate, lansate în România în ultimul an, vor fi proiectate în aer liber, de luni până duminică, începând cu ora 20:30, la amfiteatrul din Pădurea rotundă, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către organizatori. Seria de filme include „Cu drag, Van Gogh“ / „Loving Vincent“ (Cel mai bun film de animație, Premiile Academiei Europene de Film 2017), „The Square“ (Palme d’Or, Cannes 2017 și Comedia Europeană a anului la European Film Awards 2017), „Foxtrot“ (Leul de Argint, Veneția 2017), „In the Fade“ (Globul de Aur pentru cel mai bun film străin 2018), „Jupiter’s Moon“ (nominalizare Palme d’Or 2017) sau „Copacul vrajbei noastre“ / „Under the Tree“ (câștigător pe linie la premiile EDDA, Islanda 2018, dar și al Marelui Premiu la Festivalul Internațional de Film ANONIMUL 2018).

Alături de aceste filme, copiii se pot bucura, împreună cu părinții lor, de alte două producții românești din 2018 – „Străjerii“ și „România neîmblânzită“ –, filme prezentate la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”. Pe parcursul săptămânii, peste 100 de copii vor participa și la atelierele de artă dedicate lor – „ Arta pe înțelesul copiilor“ – desfășurate la Pădurea Rotundă și coordonate de artista Irina Spînu, unde se vor familiariza cu practica artistică a câtorva dintre cei mai reprezentativi artiști ai ultimului secol.

Evenimentul este completat joi, 30 august, de la ora 19.00, de un concert Luiza Zan (voce) & Daniel Csikos (pian). Luiza Zan este una din cele mai proeminente și apreciate voci ale jazz-ului românesc, iar concertul de la Pădurea rotundă este primul ei spectacol la Reghin. Daniel Csikos, absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, este un mai vechi colaborator al Asociatiei K’ARTE, contribuind constant, în ultimii ani, la concertele de la Pădurea rotundă.

Proiectul, organizat de Asociatia K’ARTE, se desfășoară între 27 august-2 septembrie 2018 la Reghin, în parteneriat cu Hotel Marion – Pădurea rotundă și cu Primăria Municipiului Reghin.

Intrarea este liberă la toate acțiunile din program.

Sponsori: Bioeel, Compania Aquaserv S.A., MobilaDalinl, Kalos – Information Systems, Mustash.

Cu sprijinul: GrafisArt, Asociația AMPHION, Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” – Reghin, Independența FILM, Transilvania Film, Voodoo Films, Asociatia Follow Art, Scharf Film, Asociatia Neumarkt Events.

Mai multe detalii despre Pădurea Rotundă ediția 2018 (program și detalii despre filme) sunt disponibile pe site-ul Asociației K’ARTE: https://k-arte.ro/2018/08/padurea-rotunda-2018/

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE