Bogată activitate sportivă la Zilele Sărmășene Sărmașu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Bogată activitate sportivă la Zilele Sărmășene

Cu marea majoritate a ramurilor sportive aflate în pauză competițională, manifestările sportive organizate cu ocazia celei de-a XVI-a ediții a Zilelor Sărmășene s-au succedat cu repeziciune. În cele trei zile ale sărbătorii orașului au fost organizate întreceri de fotbal, volei, tenis de câmp, tenis de masă, șah. Partidele de fotbal au fost desfășurate atât pe terenul sintetic, unde au participat echipe de copii de la școlile din Sărmașu și localitățile învecinate, cât și pe teren mare, unde echipa de seniori a susținut un amical în compania echipei clujene Unirea Cămărașu, care activează într-una din seriile Ligii V a județului vecin. Acest amical a fost înlocuit dealtfel cu partida care ar fi trebuit să aibă loc în deschiderea sezonului 2018-2019 a seriei Mureș din Liga IV, dar startul a fost amânat cu o săptămână. Scorul acestei întâlniri a fost unul fluviu în favoarea gazdelor, dar acesta nu reprezintă un reper pentru potențialul echipei, adversara fiind una modestă.

În paralel cu jocurile de pe terenul sintetic, în sala de sport a orașului s-au disputat întreceri de tenis de câmp și tenis de masă. Pentru aceste competiții participarea nu a fost foarte numeroasă, motivele a fost perioada în care s-au disputat, dar și ora, temperatura îmbiind mai degrabă participanții să stea la terasele amenajate cu ocazia Zilelor Sărmășene. Întrecerile sportive din prima zi s-au încheiat cu o gală demonstrativă de box, denumită și prima ediție a Cupei Zilelor Sărmășene, gală organizată de clubul Ring Box Târgu-Mureș. Aceasta s-a bucurat de o largă participare a unor cluburi mureșene, clujene, dar și din alte localități, cu foarte multe fete urcate în ring, fapt care a atras și o asistență numeroasă, mai ales că s-a disputat la orele serii.

Orele dimineții, mai propice practicării sportului

În ultima zi a sărbătorii orașului au avut loc întreceri la volei și șah. Organizatorii acestor întreceri au avut avantajul unei perioade mai propice susținerii întrecerilor, la orele dimineții. Deja devenită tradiție, competiția de volei organizată cu ocazia zilelor diferitelor localități, pentru echipe mixte de amatori, acestea se organizează între echipele din Reghin, Iernut și Sărmașu, cu ediții la care participă uneori și echipe din alte localități, cum a fost de această dat o echipă care a reprezentat Târgu-Mureșul. Fără a avea mare importanță în privința câștigătoarei, cea din Reghin s-a clasat pe prima poziție, dar după o analiză a scorurilor pe seturi. Motivul a fost scorurile strânse între competitoare, toate fiind declarate (în glumă, bineînțeles) la festivitatea de premiere câștigătoare a medaliilor de aur, indiferent de locul ocupat.

În paralel, la Liceul Teoretic „Samuil Micu” din oraș s-a disputat și o competiție de șah. Aceasta a fost organizată de cine altul, decât Császár Attila, pompierul de la ISU Sărmașu, campion mondial al pompierilor, titlu cucerit în Coreea de Sud în urmă cu opt ani. Deși la ora la care am părăsit sala acesta mai avea de susținut două partide, întrecerea s-a desfășurat în sistem turneu și a durat multe ore, dar rezultatele din rundele disputate i-au adus un avantaj care îl anunțau ca virtual ocupant al primului loc.

Competiții diverse, pe toate gusturile, pentru toate vârstele, lucru care dovedește că sportul este iubit și susținut în orașul Sărmașu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE