S-a dat startul Școlii de vară la Universitatea „Petru Maior” Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1449 Vizualizări

S-a dat startul Școlii de vară la Universitatea „Petru Maior”

La finalul acestei veri, lector univ. dr. Mihaela Daciana Natea, lector univ. dr. Lucian Săcălean și dr. Roxana Mihaly, cadru didactic asociat al Universității „Petru Maior”, au decis să organizeze o Școală de vară în ideea de a provoca elevii și studenții să participe la o școală de vară care aduce în discuție cele mai sensibile subiecte politico-sociale: elitele și securitatea națională. La această ediție s-au înscris un număr de 39 de tineri, toți dornici să aprofundeze aceste teme de interes.

„Vedem discuții aprinse în mass media, social media și chiar între prieteni despre calitatea elitelor pe care le vedem actualmente în spațiul public. Vedem manifestații care atrag atenția asupra modului în care se face selecția acestora. Pe de altă parte vedem cum lipsa autostrăzilor, spitalelor moderne, instabilitatea legislativă, deciziile politice pripite și declarațiile impulsive de politică externă afectează securitatea statului și implicit, a fiecărui cetățean. În acest context ne-am propus să organizăm această școală de vară pentru a aduce în dezbaterea tinerilor aceste subiecte importante.” a transmis lector univ. dr. Mihaela Daciana Natea, unul din cei trei organizatori ai evenimentului.

Inițiativa organizării acestui eveniment aparține Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș prin departamentul de Istorie și Științe Politice, din catedra căreia fac parte cei trei organizatori. A început cu un proiect depus la Ministerul Educației Naționale pentru activități extra-curriculare pe care l-au câștigat. Ulterior s-au alăturat proiectului Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private (SOROCAPP) și Centrul de Cercetări Strategice și Regionale (CCSR).

Roxana Mihaly, Lucian Săcălean și Mihaela Daciana Natea

Patru zile de informații pe teme politice și invitați de renume local

La școala de vară vor veni în calitate de invitați, profesori cu experiență în domeniu precum prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, una dintre cele mai avizate voci la nivel național în domeniul teoriei elitelor, lect. univ. dr. Lucian Săcălean, dr. Roxana Mihaly care propune vizionarea în premieră națională a filmului realizat în timpul bursei de studii la Roma: „Școala română din Roma. Memoria sentimentală”. Lector univ. dr. Mihaela Natea va prezenta o temă despre manipulare, comunicare și utilizarea politicilor de tip soft power la nivel internațional și nu în ultimul rând, prof univ. dr. Radu Carp a acceptat invitația de a se alătura acestei școli de vară cu o temă extrem de interesantă privind democrația și populismul. De asemenea, mai mulți parlamentari mureșeni au acceptat provocarea de a intra în dialog pe această temă sensibilă pentru partidele politice, cu participanții școlii de vară. În abordarea temei nu puteau lipsi reprezentați ai mass mediei (printre care chiar Aurelian Grama, directorul fondator al cotidianului Zi de Zi), actori (Liviu Pancu) și oameni de cultură, reprezentanți ai sistemului medical, reprezentanți ai mediului financiar, juriști care vor prezenta perspective asupra temei propuse din unghiuri multidisciplinare. Acestora li se vor adăuga și câțiva invitați surpriză pe care tinerii îi vor descoperi pe parcurs.

Subiectele sunt diverse, începând de la impactul deciziilor politice sau rolul resurselor umane în administrație și justiție, până la teme mai controversate de tipul „Acțiuni teroriste generate de radicalizarea islamică și amenințările și măsurile de prevenire la nivelul României”.

Școala de vară se desfășoară pe parcursul a patru zile, între 28-31 august la Cabana UPM și la Casa de oaspeți a Primăriei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE