Revoltă mocnită la Penitenciarul Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2471 Vizualizări

Revoltă mocnită la Penitenciarul Târgu-Mureş

Preşedintele Sindicatului „Unirea” din cadrul Penitenciarului Târgu-Mureş, Alin Pop, a anunţat marţi, 28 august, cu ocazia unei şedinţe comune a Comisiei de Dialog Social a Judeţului Mureş şi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice al Judeţului Mureş, că sindicaliştii pregătesc o acţiune de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă.

Acţiune de pichetare, în 12 septembrie

Reprezentantul sindicaliştilor din Penitenciarul Târgu-Mureş şi-a manifestat nemulţumirea vis a vis de modul în care conducerea Ministerului Justiţiei a soluţionat problemele semnalate de către sindicate.

„Noi, la nivelul Penitenciarului, am atras atenţia opiniei publice cu problemele cu care ne confruntăm. Constatăm cu regret că membri Guvernului sunt mai preocupaţi de condiţiile de detenţie a persoanelor private de libertate. Totuşi, vrem să atragem atenţia în aceeaşi măsură în legătură cu personalul care îşi desfăşoară acolo activitatea, pot să spun că îşi execută pedeapsa alături de deţinuţi. Drept pentru care doleanţele noastre nu au fost ascultate de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi vă facem cunoscut că în ziua de 12 septembrie anul curent, între orele 13.00 şi 15.00, vrem să facem o adunare publică pentru pichetarea Penitenciarului Târgu-Mureş, făcută cu anumite revendicări”, a afirmat Alin Pop.

Nemulţumirile sindicaliştilor

Totodată, liderul Sindicatului „Unirea” din cadrul Penitenciarului Târgu-Mureş a enumerat câteva din nemulţumirile colegilor pe care îi reprezintă.

„Dorim condiţii de muncă mai bune. Ministrul Justiţiei a promis de acum un an nişte standarde pentru condiţiile de muncă şi constatăm că bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate, şi urmează să se aprobe în CSAT. O altă problemă este plata orelor suplimentare. Avem peste un milion de ore suplimentare restante la nivel de sistem. Dorim, de asemenea, stoparea împuternicilor ilegale. Majoritatea directorilor din penitenciar şi chiar directorul general în opinia noastră au depăşit condiţiile legale care prevăd un an de zile. Sunt situaţii de a treia împuternicire, chiar şi directorul Penitenciarului Târgu-Mureş în opinia noastră este la a treia împuternicire şi este ilegal. Nu solicităm neaparat demiterea acestora, ci demararea concursurilor. Totodată, cerem şi eliminarea discriminărilor salariale. Suntem singurele instituţii  vorbesc şi în numele colegilor de la Poliţie şi MApN – cărora nu ni se aplică Legea Salarizării. Suntem la nivelul salarizării din anul 2009, tot cu ordonanţe tranzitorii şi nici măcar la nivelul anului 2018 nu ni se aplică Legea Salarizării. Aprobarea statutului poliţistului de penitenciare este o altă solicitare. Domnul ministru a transmis către Parlament şi de la Guvern a ieşit cu aviz favorabil modificarea statutului, care nu a fost discutat în prealabil cu organizaţiile sindicale”, a subliniat Alin Pop.

Potrivit acestuia, în data de 3 octombrie 2018, reprezentanţii sindicatelor afiliate la Federaţia Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor vor participa la un mitig de protest, în faţa Ministerului Justiţiei din Bucureşti.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE