Proiect pentru dezvoltarea Aeroportului „Transilvania” pe termen lung Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 310 Vizualizări

Proiect pentru dezvoltarea Aeroportului „Transilvania” pe termen lung

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 30 august, într-o şedinţă ordinară de lucru, cel mai complex şi ambiţios plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung pentru Aeroportul Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş din cele patru propuse prin Studiul de prefezabilitate pentru modernizarea aeroportului.

Este vorba despre dezvoltarea Aeroportului la nord şi sud de pista de decolare aterizare şi pe terenuri adiacente limitei de proprietate actuale, scenariu care include toate cele 26 obiective din tema de proiectare, printre care extinderea pistei de decolare aterizare la 2.500 de metri. Valoarea totală a investiţiilor a fost evaluată la 784 milioane lei.

Studiile de fezabilitate, finalizate în 50 de zile

În aceeaşi şedinţă a fost aprobat şi rectificarea bugetului Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş prin reașezări de sume şi includerea unor obiective noi pe lista de investiții (echipamente, lucrări ) dintre care cel mai important este achiziţionarea unui ambulift pentru deservirea pasagerilor cu dizabilităţi în valoare de 1,1 milioane lei. Alte obiective de investiţii vizează: achiziţionare mașină de intervenție, cu valoarea de 90.000 lei, sistem de climatizare cu valoarea de 18.000 lei, pentru buna funcționare a noilor echipamente din dotarea uzinei electrice, laser pentru îndepărtat păsări, cu valoare de 5.000 lei, în vederea reducerii riscurilor prezentat de păsări pentru siguranța zborurilor, achiziție sistem de acces parcare, cu valoarea de 200.000 lei, din surse proprii, din care, în anul 2018 se prevede suma de 23.000 lei.

„În baza contractului făcut cu firma de proiectare, începând de mâine se pot apuca de patru studii de fezabilitate pentru varianta de dezvoltare pe termen scurt – prelungirea pistei, mărirea capacităţii terminalului, mărirea capacităţii zonei de parcare deci crearea unei noi zone de parcare a avioanelor şi un nou terminal pentru avioane business şi avioane SMURD. Sunt patru studii de fezabilitate care în 50 de zile trebuie să fie terminate. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, va trebui să găsim modalitatea de finanţare. Ne gândim la o modalitate de finanţare din fonduri europene, iar din patru studii de fezabilitate, trei pot fi depuse pentru obţinerea de fonduri europene”, a declarat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE