Renovări la școala și liceul din Iernut la început de an școlar Administratie
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 615 Vizualizări

Renovări la școala și liceul din Iernut la început de an școlar

Orașul Iernut are planuri mari pentru sistemul educațional din localitate. În perioada imediat următoare, Școala Gimnazială Iernut, precum și Liceul Tehnologic urmează să primească mobilier școlar nou, iar la o clădire din cartierul Mihai Eminescu din orașul Iernut se vor demara curând lucrările, având destinația de Școală clasele O-IV.

„Aceste trei proiecte pe învățământ se alătură altor două proiecte pe care le-am finalizat anul trecut,  prin care am renovat complet din buget local cele două grădinițe din oraș: Grădinița cu Program Prelungit și Grădinița cu Program Normal. Învățământul este o prioritate pentru orașul nostru și o preocupare continuă, iar aceste proiecte demarate vin să confirme acest lucru” a precizat primarul orașului Iernut, Nicoară Ioan.

Primul proiect demarat deja este „Modernizarea, respectiv dotarea cu echipamente și mobilier specific didactic și de laborator în vederea menținerii autorizației sanitare de funcționare și pentru funcționarea în bune condiții a procesului educațional al Școlii Gimnaziale Iernut „. Valoarea contractului de finanțare semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) este de 777.690 lei, din care contribuția bugetului local este de 100.000 lei. Toate clasele atât din oraș, cât și din satele aparținătoare, vor avea mobilier școlar nou și table magnetice. De asemenea, școala gimnazială va avea începând din acest an un laborator de fizică ultra modern, iar clasele vor fi dotate cu videoproiectoare și diverse kituri de învățare interactivă. Nu în ultimul rând, grădinițele vor avea mobilier complet nou, iar bucătăria Grădiniței cu Program Prelungit va beneficia de o modernizare completă.

Al doilea proiect demarat zilele trecute este „Modernizarea, respectiv dotarea cu echipamente și mobilier specific didactic și pentru sala de sport, în vederea menținerii autorizației sanitare de funcționare și pentru funcționarea în bune condiții  a procesului educațional a Liceului Tehnologic Iernut”. Valoarea contractului de finanțare semnat cu MDRAP este de 364.560 lei, din care contribuția bugetului local este de 40.000 lei. La liceu s-a început deja montarea tablelor magnetice în fiecare clasă, scutind elevii și profesorii de praful provocat de folosirea cretei, urmând să sosească mobilierul școlar, videoproiectoare, multifuncționale, etc, iar anul viitor să se finalizeze proiectul cu modernizarea sălii de sport.

Se va crea un nou spațiu pentru copii

Al treilea contract semnat anul acesta cu MDRAP este „Schimbarea de destinație din grădiniță în școală, reabilitarea construcției și reamenajări interioare în vederea obținerii autorizației de funcționare și pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional – Școală clasele 0-IV”. Recent primarul spune că s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru o clădire din cartierul Mihai Eminescu care se dorește a fi o clădire etalon pentru învățământul din comunitate. „Sperăm ca la anul, în toamnă, cei mici din clasele 0-IV din oraș să treacă pragul unei case noi. Vom avea o clădire modernizată, la standarde europene, iar în curte vor fi amenajate un loc de joacă si un teren de sport” a precizat Nicoară Ioan. Valoarea contractului de finanțare semnat cu MDRAP este de 3.414.588 lei, din care contribuția bugetului local este de 180.370 lei.

„Educația este darul cel mai de preț pe care îl putem oferi copiilor noștri. Noi cei din administrația locală, împreună cu cadrele didactice venim în întâmpinarea nevoilor preșcolarilor, elevilor clasele 0-VIII, dar și liceenilor, pentru a netezi drumul spre o educație modernă și performantă. Pentru că peste câteva zile va începe școala, profit de ocazie să urez părinților un an cu multe satisfacții din partea copiilor, cadrelor didactice putere de muncă, iar elevilor succes și curaj pentru împlinirea idealurilor.” a adăugat Nicoară Ioan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE