Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer”, la Onco-Olimpiada 2018 Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 268 Vizualizări

Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer”, la Onco-Olimpiada 2018

În perioada 23-26 august 2018, Fundația Spełnionych Marzeń din Varșovia a organizat a șaptea ediție a Onco-Olimpiadei. Au participat la acest eveniment 230 de sportivi din şase țări: Polonia, Slovacia, Lituania, Ucraina, Turcia și România. Competițiile sportive sunt destinate copiilor între 6-18 ani care au trecut prin boli hemato-oncologice. Disciplinele sportive la care pot concura participanții sunt atletism, înot, tenis de masă, badminton, tir cu arcul și fotbal.

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” din Târgu-Mureș a participat pentru a doua oară la Onco-Olimpiadă. În acest an am avut şase copii înscriși la disciplinele: înot, atletism, tenis de masă și badminton. Suntem fericiți că ne-am întors cu un rezultat foarte frumos: în total 12 medalii: una de argint la tenis de masă, una de bronz la 100 metri sprint, una de argint la săritura în lungime, nouă medalii la înot – două de aur, cinci de argint și două de bronz.

Dorim să mulțumim doamnei antrenoare de înot Szeghalmi Andrea care s-a implicat cu multă dăruire și profesionalism în pregătirea copiilor. Mulțumim conducerii Bazinului Olimpic Weekend și Clubului Sportiv Torpi pentru asigurarea locului de antrenament. Mulțumim participanților la Swimathon pentru susținerea proiectului nostru și suntem recunoscători tuturor persoanelor fizice și juridice care ne-au susținut.

Acești copiii deja sunt campioni în lupta pentru viață, iar acum au demonstrat că pot fi campioni și în sport. Prin participarea la Onco-Olimpiadă dorim să încurajăm copiii și tinerii care au suferit boli grave să facă sport. După luni de zile petrecute în spital, copiii au nevoie de recuperare fizică și psihică, iar activitățile sportive îi ajută în creșterea condiției fizice, încărcare cu energie pozitivă, formarea de obiceiuri de stil de viață sănătos, corectarea imaginii de sine și creșterea nivelului de încredere.

Noi suntem bucuroși că am reușit să participăm, ne entuziasmează rezultatele obținute și sperăm ca dumneavoastră să ne susțineți în continuare pentru a putea oferi copiilor noștri asemenea experiențe, pentru că… doar Împreună facem minuni!

Gabriela FARCZÁDI

Președinte, Asociația “Împreună pentru copiii cu cancer”

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE