Jocurile copilăriei în curtea Școlii Generale „Mihai Viteazu” Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 2601 Vizualizări

Jocurile copilăriei în curtea Școlii Generale „Mihai Viteazu”

În curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș au apărut pe asfalt noi modele colorate sub forma jocurilor copilăriei. Astfel, în noul an școlar, elevii vor fi întâmplinați de jocuri noi, interactive și educative, după modelul deja adoptat în școlile din Franța, Belgia sau Germania, dar și București, unde au fost puse locuri de joacă în urma unui proiect de amenajare a opt parcuri aflate în subordinea Administrației Domeniului Public.

„Laborator de joacă în aer liber”

Materialul din care sunt produse jocurile este durabil, nu conţine compuși toxici, solvenţi sau pigmenţi cu crom sau plumb, și are costuri reduse de întreţinere. Conceptul Playform – Happy Education promovează și stimulează potenţialul creativ al copilului. Așa cum există laboratoare media, de matematică sau de geografie, copiii ar putea să-și exerseze creativitatea în „laboratorul de joacă în aer liber”.

Rolul educațional al jocurilor Playform a convins conducerea școlii să apeleze la o firmă de specialitate pentru a instala jocurile îndrăgite de cei mici. Ele contribuie la crearea unui ambient plăcut și, totodată, la susținerea lecțiilor în aer liber.

Spațiu atractiv pentru copii și adulți

Au fost create mai multe zone de activități. Locul de joacă pentru cei mai mici dintre elevi a fost amenajat cu șotronul trio, omizile matematice sau omida cu litere. În altă parte a curții, copiii pot juca pe echipe „Șarpele cu cupă”, iar pentru o competiție amicală se pot întrece în pas de dans pe jocul „Dance with me”. Iar pentru o lecție în aer liber, sistemul solar, de dimensiuni apreciabile, îi poartă pe copii de pe o planetă pe alta.

„Suntem foarte încântați că suntem beneficiarii conceptului Playforum. Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul” este singura școală din Târgu-Mureș care a aplicat acest concept. Playform conține jocuri antiderapante, stimulatoare în plan creativ și durabile. Toate sunt atractive și au un rol educativ foarte important, cei mici putând să deprindă principii de viață, stimulează potențialul creativ al copilului și transformă procesul de învățare într-unul mai atractiv. Jocurile au devenit interesante atât pentru cei mici, cât și pentru dascăli. Ne jucăm astfel împreună, iar pauzele devin mai interesante. Mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat primăriei Târgu-Mureș și Direcției Școli”, a transmis Romana Fleșeru, directoarea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”.

Vestea bună e că în urma parteneriatului dintre conducerea școlii și administrația publică locală, de jocurile din curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” se pot bucura și copiii din preajma instituției de învățământ.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE