Home / Slider / Fosta BC Sirius trece și ea la CSM

Fosta BC Sirius trece și ea la CSM

Distribuie

Cu două participări în Liga Națională de Baschet Feminin, BC Sirius UPM Târgu-Mureș a trecut la rândul său în rândurile nou înființatului CSM. Echipa va porni în noua ediție însă din grupa valorică B, alături de Agronomia București, Rapid București, KSE Târgu Secuiesc, CSU Oradea, CSM Alexandria și Phoenix Constanța. După partidele tur-retur, prima clasată va intra în prima grupă valorică, din care mai fac parte Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare, Olimpia CSU Brașov (devenită acum Țara Bârsei 2011), CSM Târgoviște, Universitatea Cluj și ICIM Arad. Se va disputa apoi faza a doua, tot tur-retur, cu 7 echipe în prima grupă și 6 în a doua. Celor 7 li se va alătura prima clasată din cea de-a doua, după care se trece la fazele eliminatorii, cu deja obișnuitul play-off. Aici se va juca după sistemul 2 din 3 în prima fază, apoi până la trei victorii din cinci pentru semifinale și finale.

Schimbări la nivelul lotului

Prima etapă a noului campionat este programată abia pentru data de 6 octombrie, când mureșencele ar urma să întâlnească pe teren propriu formația CSM Alexandria, după care, în runda a doua, din 13 octombrie, echipa va efectua deplasarea la Rapid București. Înaintea startului în campionat se va disputa însă primul tur al Cupei României. Acesta este programat în dublă manșă, în 26 și 29 septembrie, iar CSM Târgu-Mureș va avea ca adversară formația CSM Târgoviște, primul meci în deplasare.

În ceea ce privește componența lotului, acesta a suferit câteva modificări. Antrenor rămâne același Ionel Brustur, iar noutățile sunt: Bianca Voica, de la U Cluj, anterior la Govora, Alba Iulia și Satu Mare și Mihaela Maxim, de la U Cluj. Tot de la CSU Alba Iulia au mai venit Georgiana Plăvițu, Diana Ignat și Alexandra Bobar. Celelalte componente ale lotului rămân majoritatea celor care au evoluat și sub culorile BC Sirius, în frunte cu Meszaros Kata, Alina Pop și Antonia Radu. Acestea rămân deocamdată certitudinile, dar lotul nu a fost definitivat. Cu amănunte despre întrega componență a lotului vom reveni înaintea debutului în noul sezon.

 

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.