Share

Home / Reghin / FOTO: Campionul naţional STIHL Timbersports 2018, stabilit la Reghin

FOTO: Campionul naţional STIHL Timbersports 2018, stabilit la Reghin

Cei mai îndemânatici şi puternici tăietori de lemne din ţară au concurat vineri, 7 septembrie, pentru titlul de campion naţional al României, în cadrul STIHL Timbersports, competiţie organizată la Reghin, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la înfiinţarea companiei IRUM şi a 25 de ani de la înfiinţarea companiei Maviprod.

Şase probe spectaculoase

La finalul a şase probe extrem de antrenante şi bogate în adrenalină (tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, tăierea verticală, tăierea la înălţime şi tăierea cu super-motorferăstrăul/hot saw), clasamentul final al Campionatului Naţional, ediţia 2018, este următorul: Cser Szilárd – locul 1, Nagy Botond – locul 2, Dan Petrescu – locul 3 (lider până la ultima probă, decisivă, unde a fost descalificat deoarece nu a putut porni la timp super-motorferăstrăul), Bálázs Dávid – locul 4, Costel Pleş – locul 5, Ionel Mariniţă – locul 6, Pálfi Carol şi Sebastian Ulici – ambii locul 7.

Primii patru clasaţi s-au calificat la Campionatul Mondial Timbersports, competiţie care se va desfăşura în Liverpool (Marea Britanie), în perioada 19-20 octombrie.

Cser Szilárd: „Să fac sport este o moştenire de familie”

Reporter: Pentru început, vă rog să vă prezentaţi cititorilor Zi de Zi.

Cser Szilárd: Am vârsta de 23 de ani, sunt din Secuieni şi practic acest sport de patru ani.

Rep.: Cu ce vă ocupaţi în viaţa de zi cu zi?

C.S.: Lucrez în străinătate, am venit acasă de o lună, perioadă în care am făcut doar antrenamente. Altfel, mă antrenez de două – trei ori săptămânal.

Rep.: În străinătate lucraţi în industria forestieră?

C.S.: Nu, fac cu totul şi cu totul altceva.

Rep.: Ce impresii v-a lăsat finala de la Reghin?

C.S.: În finală am avut probele care îmi plac mie, la care sunt cel mai bun, de exemplu Single Buck-ul, unde am obţinut cel mai bun timp.

Rep.: Ce vă atrage la acest sport? De ce vă place?

C.S.: Să fac sport este o moştenire de familie. Şi tatăl meu a fost sportiv, iar eu am făcut şi alte sporturi cum ar fi fotbalul şi handbalul, după care am intrat în echipa din Secuieni la acest sport.

Rep.: Acest titlu este primul succes major din palmaresul dumneavoastră?

C.S.: Mai am în palmares un loc 3, la finala naţională, şi am fost şi cu echipa naţională la mai multe concursuri internaţionale.

Rep.: Ce vă propuneţi pentru campionatul mondial din acest an?

C.S.: După finala de astăzi, va urma o competiţie în Cehia unde se vor valida timpii, şi dacă intru în primii 12, atunci merg mai departe la campionatul mondial, la individual.

A consemnat Alex TOTH

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UNTOLD 2019: se pun în vânzare primele 10.000 de abonamente

Festivalul UNTOLD, devenit un fenomen internațional, își deschide porțile tărâmului magic în 2019, în perioada …

Share
Share