Parteneriat „win-win” între IRUM Reghin şi Universitatea „Petru Maior” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

Parteneriat „win-win” între IRUM Reghin şi Universitatea „Petru Maior”

La aniversarea celor 65 de ani ai companiei IRUM şi a celor 25 de ani de la înfiinţarea societăţii Maviprod, eveniment organizat vineri, 7 septembrie, la Reghin, a participat şi prof. univ. dr. Călin Enăchescu, rectorul Universităţii „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş, care a avut amabilitatea să ne acorde mini-interviul următor.

Reporter: Când a început colaborarea dintre Universitatea „Petru Maior” şi compania IRUM Reghin şi care este temeiul acesteia?

Prof. univ. dr. Călin Enăchescu: Având specializările de inginerie în cadrul facultăţii noastre de Inginerie, unul dintre elementele cheie ale dezvoltării profesionale ale studenţilor este partea practică. Colaborarea a început cu mai mulţi ani în urmă, prin semnarea unor convenţii care se bazează pe implicarea studenţilor în practica efectuată în producţie, în internshipuri şi nu trebuie să menţionăm faptul că în cadrul târgurilor de joburi compania IRUM este mereu prezentă şi selectează studenţi care devin angajaţi ai acestei merituoase societăţi.

Rep.: Care sunt în prezent coordonatele colaborării cu IRUM Reghin?

C.E.: După părerea mea, IRUM Reghin este un studiu de caz de succes în privinţa a ceea ce înseamnă o colaborarea dintre o universitate care pregăteşte specialişti şi o întreprindere care are o producţie foarte serioasă. Succesul constă în faptul că studenţii noştri au posibilitatea să vadă pe viu, să participe activ la partea de proiectare, de producţie, şi să fie implicaţi total în materializarea cunoştinţelor teoretice pe care le obţin de la universitate, în practică. E o colaborare de succes, avem un număr însemnat de absolvenţi la IRUM.

Rep.: La nivel judeţean, aveţi multe asemenea colabărări în domeniul ingineriei?

C.E.: Evident, avem mai multe colabărări în domeniul ingineriei cu întreprinderi prestigioase din Mureş şi chiar şi din afara judeţului. Avem colaborări şi cu alte întreprinderi mari, cum ar fi Continental, Emerson, Dacia Piteşti, la Blaj, la Sebeş, unde plasăm studenţii. Ingineria este un domeniu fericit în acest moment, deoarece dezvoltarea industrială a atras după sine şi un necesar de forţă de muncă calificată. Din acest motiv, inginerii noştri, în proporţie de 96%, sunt angajaţi imediat după absolvire. Domeniul ingineriei merge foarte bine, în mare parte datorită faptului că există angajabilitate foarte ridicată şi se găsesc locuri de muncă bune.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE