Permisul de armă – valabilitate de doar 5 ani Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Permisul de armă – valabilitate de doar 5 ani

Conform unui comunicat trimis de Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare.

În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut mai sus, la structura de poliţie în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa, cu armele  înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a legii HG 11/2018.

Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condiţiile prevăzute la art.14 alin. (1) lit. c) – f), h) şi i) din legea nr.295/2004 şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare.

Permisul de armă conferă titularului drepturile prevăzute de lege şi după radierea din acesta a armelor în străinate prin vânzare, donaţie, închiriere sau comodat, până la expirarea termenului de valabilitate, în caz contrar fiind aplicabile dispozițiile art. 342 alin. 6 din Codul Penal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE