Liceul „Petru Maior”, la un nou început de an școlar Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1356 Vizualizări

Liceul „Petru Maior”, la un nou început de an școlar

Peste 1.400 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin au simțit emoția primei zile de școală, cu prilejul festivității de deschidere a anului școlar, găzduită luni, 10 septembrie, de curtea liceului. Printre oficialitățile prezente la un nou început de an școlar s-au numărat Maria Precup, primarul municipiului Reghin, inspectorii școlari Claudiu Chiorean și Szabo Zoltan, Ioan Baciu (Jandarmeria Reghin) și Daniel Cengher (Poliția Municipală Reghin) care le-au urat elevilor succes în noul început de școală.

 „Hristos în mijlocul nostru”

Binecuvântarea începtului de an școlar a fost adusă de Claudiu Chiorean, inspectorul școlar de religie.

„Cel mai important simțământ care ar trebui să sălășluiască în mintea și sufletele noastre este dorința de a fi uniți. Unitatea pleacă din dorința de deschidere unii față de ceilalți, de a percepe faptul că deasupra tuturor stă un alt gând, gândul suprem: Hristos în mijlocul nostru”, a spus Claudiu Chiorean.

Sănătate, putere de muncă, bucurie și liniște sufletească

La rândul său, Ioan Marcu, directorul Liceului Tehnologic „Petru Maior”, a subliniat, în discursul său, rolul și menirea școlii precum și importanța studiului pentru cei care-și desăvârșesc educația pe băncile școlii.

„Trăim cu toții un moment emoționant, în special pentru elevi. În școală, ei experimentează lucruri noi, își lărgesc orizonturile, dobândesc noi deprinderi și, nu în ultimul rând, învață să descopere lumea din jurul nostru, dar și să privească în voie la ce doresc de la viață și cum anume să dobândească lucrurile dorite. Sper să avem cu toții un an școlar cât mai bogat, cu rezultate de care să ne bucurăm, care înseamnă nu doar note mari și un comportament exemplar, ci și bucuria de a veni la școală, conștiința că zilnic ne rămân în minte lucruri noi și frumoase. Le doresc tuturor elevilor să li se îndeplinească toate visele, să aibă parte de sănătate și putere de muncă și de bucuria și liniștea sufletească, să fie colegi și prieteni, să respecte școala care îi primește cu brațele deschise și, nu în ultimul rând, să confirme speranțele și încrederea familiilor lor”, a spus Ioan Marcu, directorul Liceului Tehnologic „Petru Maior”.

„Să ajungeți oameni puternici”

Printre cei care le-au urat succes elevilor în noul an școlar s-a numărat și primarul Maria Precup, care le-a reamintit elevilor despre importanța educației în perspectiva viitorului elevilor și a comunității din care fac parte.

„Dragi elevi, este o zi importantă, plină de semnificație și emoție. Fiecare dintre noi o percepem în felul nostru, dar fiecare am venit cu sufletul încărcat de emoție, de responsabilitate și dăruire. Dragi părinți, vă mulțumesc pentru încrederea de a aduce copiii în instituțiile reghinene, cu rezultate din cele mai bune, care fac onoare municipiului nostru, apreciat la nivel județean prin prezența celor doi inspectori la deschidea noului an școlar. Școala este benefică în primul rând elevilor, cadrele didactice din această instituție școlară, părinții voștri și noi, instituția administrativă, avem obligația de a face maximul pentru voi, de a vă crea condiții, iar cadrele didactice vor depune tot efortul pentru ca voi să deveniți oameni puternici, să depășiți emoția începutului, să știți ce vreți. Pe lângă arta de a cunoaște, să vă autocunoașteți potențialul și dorințele. Împreună cu cadrele didactice și părinții să facem eforturi mari astfel ca voi, dragi elevi, să vă atingeți țelul, astfel ca voi să ajungeți oameni puternici, ca voi să nu depindeți de nimeni și să reveniți în municipiul Reghin să vă realizați visele, să devenim un oraș tot mai puternic”, a spus Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE