Banii investiți inteligent sunt banii cei mai bine economisiți Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 293 Vizualizări

Banii investiți inteligent sunt banii cei mai bine economisiți

Banii investiți inteligent sunt banii cei mai bine economisiți

Economisirea este un proces care impune o serie de limitări în comportamentul nostru financiar, de aceea este foarte important să nu o socotim ca fiind o formă de reprimare a dorințelor noastre. Gândește-te la economisire ca la o modalitate prin intermediul căreia nu va mai fi nevoie să faci mini credite pentru a-ți asigura resursele financiare necesare îndeplinirii anumitor dorințe. Dar, nu uita că nici banii pe care i-ai economisit nu pot fi lăsați nefolosiți pentru că nu vor genera alți bani, ci, dimpotrivă, în multe cazuri (din cauza dobânzilor foarte scăzute la depozitele din bănci) o să fii nevoit/nevoită să pierzi un mic procent. Așa că, una dintre cele mai bune moduri în care poți pune banii la treaba spre a-ți genera profit este să-i investești!

Evită investițiile riscante și care nu-ți oferă un randament bun pe termen mediu și lung!

Cea mai bună investiție pe care o poți face cu banii economisiți este într-o afacere proprie, pe care o poți controla, în special atunci când este de dimensiuni reduse. Folosește-te de hobby-urile și pasiunile tale și investește într-o afacere personală, care să îți poată oferi un procent acceptabil al investiței pe termen mediu și lung. Poți să investești și într-o afacere mică, a unor persoane despre care știi că sunt de încredere și acordă o maximă atenție afacerii lor, dar, în acest iți vei asuma riscurile care derivă din această investiție.

La fel de sigură este investirea banilor într-o pensie privată, dar fiind faptul că este o investiție pe termen lung, dar de pe urma căreia beneficiezi de niște rezultate financiare garantate și este o cale prin care poți face rost de bani noi (nye penge). Este una dintre formele de investiție a economiilor care îți va oferi un avantaj cert, mai ales atunci când vei avea o vârstă la care nu o să mai dispui de atât de multe posibilități financiare. Desigur, o altă opțiune în acest sens este reprezentată de către asigurarea de viață, dar, trebuie să studiezi cu mare atenție care sunt avantajele unei astfel de oferte, pentru că o ofertă personalizată este mult mai benefică decât una cu caracter general.

Investițiile plasate prin intermediul băncilor sau în titluri sau plasament de stat, aur și pietre prețioase sunt o altă modalitate prin care banii tăi economisiți pot beneficia de acel plus care să-ți ofere avantaje pe termen mediu și lung. Chiar și investirea lor de către un fond mutual de investiții reprezintă o soluție, cu amendamentul că această modalitate de investiție este una ușor riscantă, mai ales dacă nu cunoști piețele bursiere. La fel de interesantă este opțiune de a investi într-o proprietate imobiliară, iar ca să îmbini pasiunea cu o investiție de calitate, optează pentru a-ți plasa banii în deschiderea unei pensiuni turistice. Vei obține un foarte bun randament al investiției, mai ales dacă alegi o locație amplasată într-o zonă turistică foarte căutată.

Indiferent care va fi alegerea ta, nu trebuie să-ți lași banii economisiți “la saltea” pentru că dobânzile actuale ale băncilor sunt foarte scăzute. Investește-i în mod inteligent pentru a te bucura de avantaje pe termen mediu și lung, astfel încât să ai parte de o viață cât mai frumoasă din punct de vedere financiar!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE