Home / Altele / Banii investiți inteligent sunt banii cei mai bine economisiți

Banii investiți inteligent sunt banii cei mai bine economisiți

Distribuie

Banii investiți inteligent sunt banii cei mai bine economisiți

Economisirea este un proces care impune o serie de limitări în comportamentul nostru financiar, de aceea este foarte important să nu o socotim ca fiind o formă de reprimare a dorințelor noastre. Gândește-te la economisire ca la o modalitate prin intermediul căreia nu va mai fi nevoie să faci mini credite pentru a-ți asigura resursele financiare necesare îndeplinirii anumitor dorințe. Dar, nu uita că nici banii pe care i-ai economisit nu pot fi lăsați nefolosiți pentru că nu vor genera alți bani, ci, dimpotrivă, în multe cazuri (din cauza dobânzilor foarte scăzute la depozitele din bănci) o să fii nevoit/nevoită să pierzi un mic procent. Așa că, una dintre cele mai bune moduri în care poți pune banii la treaba spre a-ți genera profit este să-i investești!

Evită investițiile riscante și care nu-ți oferă un randament bun pe termen mediu și lung!

Cea mai bună investiție pe care o poți face cu banii economisiți este într-o afacere proprie, pe care o poți controla, în special atunci când este de dimensiuni reduse. Folosește-te de hobby-urile și pasiunile tale și investește într-o afacere personală, care să îți poată oferi un procent acceptabil al investiței pe termen mediu și lung. Poți să investești și într-o afacere mică, a unor persoane despre care știi că sunt de încredere și acordă o maximă atenție afacerii lor, dar, în acest iți vei asuma riscurile care derivă din această investiție.

La fel de sigură este investirea banilor într-o pensie privată, dar fiind faptul că este o investiție pe termen lung, dar de pe urma căreia beneficiezi de niște rezultate financiare garantate și este o cale prin care poți face rost de bani noi (nye penge). Este una dintre formele de investiție a economiilor care îți va oferi un avantaj cert, mai ales atunci când vei avea o vârstă la care nu o să mai dispui de atât de multe posibilități financiare. Desigur, o altă opțiune în acest sens este reprezentată de către asigurarea de viață, dar, trebuie să studiezi cu mare atenție care sunt avantajele unei astfel de oferte, pentru că o ofertă personalizată este mult mai benefică decât una cu caracter general.

Investițiile plasate prin intermediul băncilor sau în titluri sau plasament de stat, aur și pietre prețioase sunt o altă modalitate prin care banii tăi economisiți pot beneficia de acel plus care să-ți ofere avantaje pe termen mediu și lung. Chiar și investirea lor de către un fond mutual de investiții reprezintă o soluție, cu amendamentul că această modalitate de investiție este una ușor riscantă, mai ales dacă nu cunoști piețele bursiere. La fel de interesantă este opțiune de a investi într-o proprietate imobiliară, iar ca să îmbini pasiunea cu o investiție de calitate, optează pentru a-ți plasa banii în deschiderea unei pensiuni turistice. Vei obține un foarte bun randament al investiției, mai ales dacă alegi o locație amplasată într-o zonă turistică foarte căutată.

Indiferent care va fi alegerea ta, nu trebuie să-ți lași banii economisiți “la saltea” pentru că dobânzile actuale ale băncilor sunt foarte scăzute. Investește-i în mod inteligent pentru a te bucura de avantaje pe termen mediu și lung, astfel încât să ai parte de o viață cât mai frumoasă din punct de vedere financiar!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jocuri de cărți care au apărut în filme

Distribuie Cei care sunt fani ai jocurilor de strategie și a celor de îndemânare, nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.