Home / Business / Mureşean prins transportând 2.000 de litri de alcool de contrabandă

Mureşean prins transportând 2.000 de litri de alcool de contrabandă

Distribuie

Poliţiştii din Mureș au depistat, în trafic, un bărbat care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2.000 de litri de alcool, depozitate în două recipiente, fără marcaj fiscal. Alcoolul, recipientele și autoutilitara au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore.

Captura, realizată în Hodoşa

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, la data de 18 septembrie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Miercurea Nirajului au depistat, în trafic, în localitatea mureşeană Hodoşa, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Sângeorgiu de Pădure, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2.000 de litri de alcool, fără marcaj fiscal autohton, în două recipiente din plastic, fiecare având capacitatea de 1.000 de litri.

„Alcoolul, recipientele şi autoutilitara au fost indisponibilizate de polițiști în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 60.000 de lei”, se precizează în comunicat.

În urma cercetărilor efectuate, politiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureș au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de persoana în cauză, totodată fiind propusă arestarea preventivă a acesteia.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 de ţigări de foi mai mari de trei grame, peste un kilogram de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 de litri”, se mai arată în comunicat.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.