Ultimele teste pentru echipele de baschet CSM Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Ultimele teste pentru echipele de baschet CSM

În al doilea meci de la Memorialul „Takács Károly” la baschet, echipa masculină CSM Târgu-Mureș s-a impus clar în fața formației CSM VSK Miercurea Ciuc, scor 94-66 (25-17, 29-15, 24-19, 16-15). Cele două echipe pornesc în noul sezon al Ligii Naționale din același eșalon valoric, Grupa C mai exact, care are în componență 10 echipe. Formația antrenată de George Trif a controlat cu autoritate partida în care au evoluat mai mulți jucători care au debutat cu această ocazie în echipa CSM. Ca și în primul meci, mulți dintre jucătorii primului „cinci” au stat mai multe minute pe bancă, oferind celor mai tineri șansa de a evolua. Și în acest al doilea meci Goran Martinic a fost principalul marcator, cu 21 puncte, urmat de Engi-Rosenfeld Dávid

cu 18, Kilyén Örs 15, Ernests Kalve 14, Dominic Crawford 10, Sánta Szabolcs 8, Bölöni Tamás 6, Daniel Ștețca 2. Au mai jucat Szilveszter Botond și Cristian Bloj. De la ciucani Goran Ostojic a înscris 21 de puncte, Megyessi Robert 15, Lokodi Mátyás și Djordje Simeunovic câte 9.

Turneul nu și-a propus desemnarea unei câștigătoare și acordarea vreunui trofeu, având doar rolul de a acorda echipelor ocazia să-și rodeze echipele înaintea startului în noul sezon, care va avea loc peste două săptămâni, în 6 octombrie. Astfel, deși au fost prezente patru echipe masculine, fiecare formație a susținut câte două partide, cu un program dinainte stabilit, fără a conta rezultatul primei întâlniri. A patra formație prezentă a fost CSM Sighetu Marmației, care va evolua tot în Grupa C, pe care mureșenii nu a întâlnit-o în cadrul turneului.

 

Participare restrânsă la feminin

Întrecerea feminină va avea o cu totul altă desfășurare. În Liga Națională vor fi doar două grupe valorice, ambele cu câte 6 echipe, cu primele două clasate în Grupa B calificate pentru turneul play-off. CSM Târgu-Mureș va lua startul în Grupa B, tot în 6 octombrie, cu primul meci pe teren propriu, în compania formației CSM Alexandria, celelalte patru componente ale grupei fiind CSU Oradea, Agronomia București, Phoenix Constanța și Rapid București. În turneul de la Târgu-Mureș au fost prezente două echipe, ambele din prima grupă valorică, Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj. Mureșencele au întâlnit în primul meci formația brașoveană, care a învins cu 97-72, iar în al doilea meci, cel dintre echipele din primul eșalon a fost 92-70, tot pentru brașovence.

Formația mureșeană se află încă în stadiul definitivării lotului, dar se speră ca aceasta să se afle printre candidatele la calificarea în play-off.

Partida dintre echipa mureșeană și clujence a încheiat turneul de la Târgu-Mureș și s-a încheiat cu victoria la limită a clujencelor, 63-62, după un joc foarte echilibrat.

Echipa feminină va susține înaintea startului în campionat dubla din prima fază a Cupei României, cu CSM Târgoviște. Partidele vor avea loc în 26 și 29 septembrie, cu primul joc pe terenul dâmbovițencelor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE