Elevii reacționează la explozia de la școala din Voiniceni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 308 Vizualizări

Elevii reacționează la explozia de la școala din Voiniceni

Consiliul Județean al Elevilor Mureș, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, își exprimă profunda îngrijorarea în legătură cu evenimentul petrecut în dimineața zilei de miercuri, 19 septembrie, la Școala Generală „Vasile Săbădean” din Voiniceni.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al comunicatului de presă remis pe acest subiect, de Ştefan Manea, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Mureş:

„Nu se poate vorbi despre o educație de calitate atât timp cât nu se poate asigura siguranța elevilor în școli. Astfel, rugăm factorii decizionali să se asigure că mediul în care se desfășoară procesul de predare-învățare nu prezintă pericole pentru elevi și pentru cadre didactice și să aibă în vedere faptul că educația este unul dintre pilonii societății, fapt pentru care nu ne putem permite ca actorii sistemului de învățământ să fie puși în pericol.

Cu toate că siguranța elevilor ar trebui să fie o prioritatea atât pentru conducerea școlii, cât și pentru autoritățile locale, evenimentul de astăzi demonstrează contrariul. Însă, din păcate, școala din Voiniceni nu este singura școală din mediul rural care nu beneficiază de dotări moderne și sigure, cum ar fi un sistem de încălzire adecvat, ceea ce reprezintă un risc pe care actorii implicați în instructajul educativ trebuie să și-l asume zilnic.

De asemenea, ne îndreptăm cele mai sincere gânduri către cei doi elevi care au suferit arsuri, cărora le dorim ca recuperarea să fie una cât mai ușoară și rapidă, cât și către familiile acestora, pe care le rugăm să fie puternice pentru copiii lor.

Sperăm ca episodul tragic petrecut miercuri să tragă un semnal de alarmă în județ și că siguranța elevilor și a cadrelor didactice va prima în fața conducerii și a autorităților locale.”

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE