„Hedda Gabler” se va juca la Târgu Mureș și la Gheorgheni Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

„Hedda Gabler” se va juca la Târgu Mureș și la Gheorgheni

Pe lângă premierele cu piesele autorilor clasici și contemporani, Compania „Tompa Miklós” a Teatrului Național Târgu Mureș păstrează în repertoriu și spectacolele de succes ale stagiunilor trecute.

„Hedda Gabler” de Henrik Ibsen, în regia lui Attila Keresztes, care are la bază traducerea în limba maghiară semnată de László Kúnos, îi are în distribuție pe actorii: László-Zsolt Bartha, Andrea Varga, Ilka Kilyén, Noémi Kádár, József Bíró, Gellért Kádár L. și Annamária Biluska. Decorul este realizat de Zsuzsi Szőke, costumele sunt create de Bianca Imelda Jeremias, iar compozitorul muzicii este Csaba Boros.

Conform unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Tompa Miklós”, în această vară, „Hedda Gabler” a reprezentat instituția la două festivaluri de prestigiu ale vieții teatrale din Ungaria: Festivalului Național de Teatru Pécs (POSZT) și Festivalul Teatrelor Maghiare din Kisvárda. Andrea Varga a fost premiată pentru rolul titular cu Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal. La același festival, actorului József Bíró, de asemenea protagonist al spectacolului, i s-a decernat Premiul pentru întreaga activitate.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani și poate fi vizionat la sediu joi, 27 septembrie, ora 19.00, pe scena Sălii Mari, în regim studio, iar vineri, 28 septembrie, de la ora 19.00, în deplasare la Teatrul Figura Stúdió din Gheorgheni.

Spectacolul este supratitrat în limba română.

Informații utile se pot obține pe paginile: http://www.nemzetiszinhaz.ro, pe http://figura.ro/event/hu, și http://www.facebook.com/companiatompamiklos.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE