Teatrul Național Târgu Mureș, două spectacole la Festivalul Internațional de Teatru Oradea 2018 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

Teatrul Național Târgu Mureș, două spectacole la Festivalul Internațional de Teatru Oradea 2018

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu Mureș va participa cu două spectacole la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru Oradea 2018.

În secțiunea concurs, actorii târgumureșeni vor participa cu spectacolul „Capu’ de bizon“ de David Mamet, regia Theodor Cristian Popescu, în data de 29 septembrie, de la ora 17.00, la Sala Arlus a Teatrului „Regina Maria“ din Oradea, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Liviu Rebreanu“.

Imagine din spectacol (Foto: Cristina Gânj)

Totodată, spectacolul „Teroare“ de Ferdinand von Schirach, în regia lui Bobi Pricop, va fi jucat ca spectacol invitat în data de 30 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Regina Maria“ din Oradea.

Cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Oradea va avea loc în perioada 23 – 30 septembrie 2018, în organizarea Teatrului „Regina Maria“.

Festivalul Internațional de Teatru Oradea va cuprinde trei mari secțiuni: secţiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt, ajuns la ediția cu numărul XXIV, secțiunea Spectacole invitate – Off Concurs și o noutate a festivalului, secțiunea Cu tineri, Pentru tineri – România după 100 de ani, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Festivalul de Teatru Scurt este o manifestare culturală unică în peisajul teatral românesc și are caracter competitiv. Anul acesta selecția a fost realizată de către Victoria Balint – șeful de birou proiecte culturale și relații cu publicul al Teatrului Regina Maria și cuprinde 14 producții realizate atât de teatre instituționalizate, cât și de cele care provin din mediul independent. Juriul, format din cinci personalități culturale, și anume: criticii de teatru Ion Parhon (care anul acesta va ocupa locul de președinte al juriului), Elisabeta Pop și actorii Teodor Corban, Cristian Șofron și Richard Balint, vor acorda cinci premii.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE