Teatrul Național Târgu Mureș, participare extraordinară la Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Teatrul Național Târgu Mureș, participare extraordinară la Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău

Participarea Teatrului Național Târgu-Mureș, cu cele două Companii ale sale (Liviu Rebreanu și Tompa Miklós), la Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău, reprezintă o imensă oportunitate de a fi împreună prin teatru la un eveniment cultural ce reunește cele mai importante instituții de profil din România și Republica Moldova.

A fost o ocazie fericită de a juca spectacolele noastre în fața publicului moldovean, public ce ne-a primit cu căldură și săli pline și de data aceasta și de a marca Anul Centerarului printr-o participare extraordinară la cea mai importantă reuniune teatrală din Republica Moldova, se transmite în cadrul unui comunicat emis de către Naționalul mureșean.

Directorul Teatrului Național Târgu Mureș Gáspárik Attila, alături de Petru Hadârcă, directorul Teatrului „Mihai Eminescu” din Chișinău (Sursă foto: Teatrul Național Târgu Mureș)

Teatrul Național Târgu-Mureș a oferit acestei reuniuni de gală o notă aparte, prin însuși caracterul său multicultural. Au fost prezentate publicului din Chișinău atât spectacole în limba română („Tatăl meu, preotul“ de Gabriel Sandu, regia Leta Popescu și „Steaua fără nume“ de Mihail Sebastian, regia Erwin Șimșensohn) și în limba maghiară („Pasărea retro de lovește de bloc și cade pe asftaltul fierbinte“, un spectacol de Radu Afrim).

În cinstea Centenarului Marii Uniri și în urma colaborărilor de succes ale Teatrului Național Târgu Mureș cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Chișinău, va rezulta o co-producție care va avea premiera în luna noiembrie a cestui an. Este vorba despre spectacolul „Bal mascat cu Miss Liberty la New York“, de Mircea M. Ionescu, în regia lui Kincses Elemér.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE