Avântul câștigă la pas primul derby mureșean Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

Avântul câștigă la pas primul derby mureșean

Etapa a VI-a din Liga III de fotbal a programat prima întâlnire între două echipe mureșene din cele trei care evoluează în seria V. Pe stadionul Avântul din Reghin, formația locală cu același nume a învins cu scorul de 3-1 nou promovata MSE Târgu-Mureș. Pentru gazde a înscris Vlad Bujor, în minutele 24 și 45 din prima repriză, Murar a dus scorul la 3-0 dintr-o lovitură de la 11 metri în minutul 69, iar Mircea Ungur a redus diferența în minutul 88.

Avântul pornea favorită în acest joc în urma rezultatelor înregistrate în primele cinci etape, sarcina fiindu-le ușurată și de faptul că echipa târgumureșeană a avut din motive medicale numeroase absențe în lot. În aceste condiții, reghinenii au controlat jocul cu autoritate, deși ocaziile clare au întârziat să apară. O primă fază mai periculoasă s-a petrecut în minutul 22, când Bujor a trimis spectaculos spre poartă, dar portarul oaspeților a salvat cu o intervenție la fel de spectaculoasă. După doar două minute același Bujor a fost servit ideal de Stavilă și a trimis în plasă. MSE a avut o primă fază periculoasă în minutul 31, dar căpitanul Mihály Zoltán a trimis imprecis din careu. După o nouă ocazie a reghinenilor jocul s-a echilibrat, dar Avântul a intrat la pauză cu avantaj de două goluri, același Bujor reușind în ultimul minut al reprizei să înscrie cu capul în urma unei lovituri de colț executată de Sîplăcan.

Angajament total, reușite puține

În partea a doua cele două echipe au evoluat cu mai multă îndârjire, reghinenii fiind în continuare cei care au impus ritmul. Avântul a fost foarte aproape de 3-0 în minutul 60 la o nouă lovitură de la colț, dar cea mai mare ocazie a ratat-o în minutul 63 Ruja de la oaspeți, scăpat singur cu portarul. Bucin a salvat însă și în minutul 68 gazdele primesc o lovitură de pedeapsă foarte ușor acordată, reușind desprindearea decisivă. MSE forțează înscrierea golului de onoare, în special din lovituri libere și reușește acest lucru în minutul 88, când Ungur execută impecabil lovitura liberă de la 20 metri. Partida se încheie cu o execuție de efect a lui Bujor și Avântul obține 3 puncte meritate după aspectul jocului.

Avântul totalizează după acest joc 11 puncte și se menține pe locul 4, în timp ce MSE rămâne cu 6 puncte în a doua jumătate a clasamentului.

Au evoluat formațiile:

Avântul: Bucin – Bugnar, Morar, Sîplăcan, Truța, Bogân, Murar, Feketics (90 L. Moldovan), Chirilă (81 Horváth), Bujor, Stavilă (76 Fl. Pop)

MSE: Kristály – Mihály (80 Tamás), Ungur, Székely, Toto (70 Bucur), Laczko, Moldovan T., Simo (58 Barabás), Ruja (90+1 Török), Dudás, Potor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE