Home / Recomandări zi de zi / Opt baloane cu aer cald, aterizare în Munţii Gurghiului

Opt baloane cu aer cald, aterizare în Munţii Gurghiului

Distribuie

Opt baloane cu aer cald care au decolat de la Câmpu Cetăţii, acolo unde este în desfăşurare o paradă, au aterizat vineri în Munţii Gurghiului, din cauza curenţilor de aer.
„În acest sfârşit de săptămână se organizează Parada Baloanelor cu Aer Cald de la Câmpu Cetăţii şi în această dimineaţă au fost primele zboruri. Opt baloane care au decolat au ajuns deasupra Munţilor Gurghiu şi au trebuit să aterizeze în nişte poieni de munte. Nu a fost vorba despre aterizări forţate, ci s-a luat decizia de a ateriza în zone greu accesibile. După ce au aterizat ne-au trimis coordonatele GPS şi în momentul de faţă există două echipaje de salvare montană în zonă care au recuperat majoritatea persoanelor, împreună cu organizatorii, şi a rămas încă un echipaj care va fi recuperat într-o jumătate de oră şi într-o oră şi jumătate vor fi la Câmpu Cetăţii”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Salvamont Mureş, Kovacs Robert.
Potrivit şefului Salvamont Mureş, aceste baloane nu se pot ghida şi zboară unde le duce vântul, iar faptul că au aterizat în Munţii Gurghiului s-a datorat curenţilor de aer.
„Efectiv au fost duse deasupra Munţilor Gurghiu, au ales să aterizeze în nişte poieni, fiindcă au văzut că urma o pădure compactă de mari dimensiuni. Nu sunt victime, nu au fost aterizări forţate, ci s-a ales această soluţie pentru a nu merge mai departe şi să aterizeze pe vreun copac”, a precizat Kovacs Robert.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.