VIDEO, FOTO: Cum au evoluat lucrările la Autostrada Transilvania Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2436 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Cum au evoluat lucrările la Autostrada Transilvania

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura au filmat, recent, din avion, toate cele patru loturi aflate în execuţie ale Autostrăzii Transilvania, situate între localităţile Câmpia Turzii şi Târgu-Mureş.

Redăm, în rândurile de mai jos, comentariile reprezentanţilor Asociaţiei Pro Infrastructura vis a vis de stadiul lucrărilor.

„Pe primul tronson de 15,7 km, Straco a înaintat în ultimele luni sub așteptări, existând zone întinse încă neatacate. Sperăm că problemele financiare ale constructorului vor fi depășite în curând, astfel încât lucrările să avanseze în forță anul viitor. În caz contrar, proiectul se va transforma într-un nou șantier interminabil cu risc ridicat de reziliere.

Asocierea Astaldi – Max Boegl stă mult mai bine pe segmentul Iernut-Chețani (17,9 km), progresând într-un ritm susținut de la vizita precedentă. Singurele probleme semnificative sunt o serie de stâlpi de curent care trebuie relocați în zona Termocentralei Iernut. Dacă și acest blocaj va fi rezolvat în scurt timp, șansele de finalizare în 2019 sunt extrem de ridicate.

Mini-tronsonul de 3,6 kilometri construit de nemții de la Geiger este gata aproape în totalitate, aplicându-se marcajele rutiere. Cel mai probabil în perioada următoare va avea loc recepția!

Ultimul dintre cele patru loturi, cel dinspre Târgu-Mureș (10,1 km), este într-un stadiu avansat, cei de la Strabag executând lucrări de asfaltare, taluzare, șanțuri, instalare parapete și ecologizare. Dacă vremea va ține cu antreprenorul, și acest segment de autostradă poate fi finalizat în mod substanțial în noiembrie-decembrie 2018.

Cerem oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor România să identifice soluții contractuale și legale pentru mobilizarea celor de la Straco, astfel încât în 2019 lotul executat de Astaldi să nu se transforme într-un nou muzeu, așa cum se va întâmpla cu sectoarele construite de Geiger și Strabag.”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE