Home / Cultură / Festivalul Alter-Native 2018, 48 de filme admise în programul de concurs
Gáspárik Attila și Sipos Levente, organizatorii festivalului (Foto: Andrei Vornicu)

Festivalul Alter-Native 2018, 48 de filme admise în programul de concurs

Distribuie

48 de scurtmetraje vor concura pentru marele premiu la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj Alter-Native, care va avea loc în perioada 7-11 noiembrie la Palatul Culturii din Tîrgu Mureş.

În total au fost înscrise în concurs 1050 de pelicule – 624 filme de ficţiune, 159 documentare, 147 de animaţii şi 120 de filme experimentale – din 70 de ţări, se anunță în cadrul unui comunicat emis de Libeg Zsuzsanna, responsabil media al Festivalului Alter-Native. După o vizionare maraton, juriul de preselecţie a selectat pentru programul de concurs 48 de scurt-metraje, reprezentând 24 de ţări. Printre creaţiile cele mai apreciate se numără 29 de filme de ficţiune, 13 animaţii, 5 filme experimentale şi, în mod surprinzător, doar un singur documentar.

Juriul de preselecţie a fost format din: Ármeán Otília, cercetător în comunicare, lector universitar la Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe Tehnice şi Umaniste (Târgu Mureş), Durst György, producător (Ungaria), Hartyándi Jenő, cineast independent, directorul şi coordonatorul artistic al Festivalului de Film şi Muzică Mediawave (Ungaria), Radu Vasile Igazság, artist vizual şi regizor de film, profesor universitar în cadrul Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, Schneider Tibor, regizor şi operator de imagine la Televiziunea Română (Cluj-Napoca) şi Marcel Ţintar, regizor de teatru şi film (Târgu Mureş).

Lista filmelor admise în concurs poate fi regăsită pe site-ul UDTM Mureş, www.madisz.ro.

Partenerii festivalului sunt: Consiliul Judeţean Mureş, Universitatea de Arte din Târgu Mureş, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Republicii Ungare, Bucureşti, Jazz&Blues Club.
Finanţatorii festivalului sunt: Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Centrul Naţional al Cinematografiei, Primăria Municipiului Tîrgu Mureş, Fondul Cultural Naţional şi Fondul Bethlen Gábor (Ungaria), Fundaţia Communitas.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO. Importanța digitizării ziarelor, dezbătută la evenimentul „Digitalizare/ DigitalizOare?”, susținut la Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu

Distribuie Compania Arcanum, împreună cu Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu, a organizat vineri, 22 martie, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.