Home / Invatamant / 4.000 de angajați din învățământ riscă să rămână fără locuri de muncă! Prof. dr. Nadia Raţă: „Măsuri fără noimă, cu efect în timpul anului şcolar”

4.000 de angajați din învățământ riscă să rămână fără locuri de muncă! Prof. dr. Nadia Raţă: „Măsuri fără noimă, cu efect în timpul anului şcolar”

Distribuie

Consilierul judeţean mureşean prof. dr. Nadia Raţă, vicepreşedinte al Comisiei de Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport a PNL, preşedintele Subcomisiei de Învăţământ preuniversitar şi prim-vice preşedinteal  PNL Mureş, a distribuit vineri, 5 octombrie, pe pagina sa de Facebook, un comunicat de presă remis de conducerea Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, intitulat „4.000 de angajați din învățământ riscă să rămână fără locuri de muncă!”

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al comunicatului de presă:

„Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” solicită Primului Ministru Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului educației naționale nr. 4884/2018, care ar conduce la concedierea a peste 4.000 de angajați din învățământ.
„După ce, în urma comunicatului nostru din 31 august a.c., Ministerul Educației Naționale(MEN) ne-a acuzat de dezinformare, începând de ieri, în baza OMEN nr. 4884/2018, inspectoratele școlare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului școlar. Este vorba atât personal didactic de predare, cât și de personal didactic auxiliar și nedidactic. Grav este că MEN nici măcar nu a consultat federațiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condițiile în care legislația în vigoare îl obligă pe acesta să pună în discuția partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ. În condițiile în care doamna prim-ministru nu va lua măsuri pentru blocarea aplicării ordinului, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ va acționa în judecată MEN pentru anularea acestuia. De asemenea, FSE „Spiru Haret“ va asigura asistență juridică tuturor colegilor care ar urma să fie disponibilizați“, a declarat Marius Nistor, președinte FSE „Spiru Haret“.

Menționăm că FSE „Sspiru Haret“ a atenționat încă de luna trecută că fondurile alocate pentru plata salariilor în sistemul de învățământ preuniversitar nu ajung până la sfârșitul acestui an, iar MEN încearcă, prin diverse metode – mai mult sau mai puțin legale – și prin presiuni asupra inspectorilor școlari generali și directorilor, să facă economii.”

Totodată, prof. dr. Nadia Raţă a adăugat un comentariu personal, pe care îl prezentăm în rândurile de mai jos:

„Haos şi învrăjbire, atât mai reuşesc să aducă măsurile dictate de PSD pentru educaţie. Măsuri fără noimă, cu efect în timpul anului şcolar, pe care yesmanii din sistem le execută fără să crâcnească, la comandă politică. Degeaba au luat atitudine sindicatele, degeaba a semnalat PNL pericolul unor asemenea măsuri ! Răul este comis, personalul din învăţământ are din nou de suferit de pe urma acestei politici iraţionale şi umilitoare ! Şi ne tot întrebăm: dar până când ???”

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.