Home / Politic / Câți președinți de secții de votare din Mureș au declarat forfait referendumului

Câți președinți de secții de votare din Mureș au declarat forfait referendumului

Distribuie

La nivelul județului Mureș, au fost înlocuiți, la cererea acestora, 48 de președinți ai secțiilor de votare, a anunțat sâmbătă, 6 octombrie, Mircea Dușa, prefectul județului Mureș.

“În principiu, schimbările acestea s-au făcut în ultimele trei-patru zile. Au fost 48 de președinți care din anumite motive nu au putut să se prezinte la secțiile de votare și a fost nevoie să fie înlocuiți. S-au făcut și înlocuiri la înlocuiri, pentru că și din cei cu care au fost înlocuiți cei 48 de preeșdinți ori nu se aflau în localitate, ori aveau alte activități și nu s-au putut prezenta la secțiile de votare. Practic, au fost peste 90 de înlocuiri în această perioadă, dar efectiv e vorba de 48 de președinți. Datorită faptului că pe acea listă pe care o are Autoritatea Electorală permanentă sunt mai multe persoane, cei care au fost desemnați de către președintele Tribunalului Județean, după ce au fost desemnați au fost contactați de Autoritatea Electorală Permanentă și au precizat că nici ei nu pot să se prezinte de această dată la secțiile de votare, și atunci a fost nevoie să îi înlocuim și pe aceștia”, a afirmat Mircea Dușa.

Totodată, prefectul județului Mureș a mai precizat că înlocuirile au fost făcute de către președintele Tribunalului Județean, “din lista pe care Autoritatea Electorală a pus-o la dispoziție”.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.