Home / Sport / Mult mai greu decât era de așteptat

Mult mai greu decât era de așteptat

Distribuie

Cădere inexplicabilă și emoții la debut

 

Echipa masculină de baschet CSM Târgu-Mureș a debutat în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu o victorie, 93-88 (26-17, 23-20, 24-33, 20-18) cu Phoenix Galați. Partida din prima etapă a eșalonului trei, grupa valorică C, era de așteptat să fie câștigată la pas de către mureșeni. Acest lucru, după ce cele două echipe s-au întâlnit în prima fază a Cupei României și mureșenii s-au impus în ambele meciuri, cu un total de 170-118. După un start ezitant, CSM a controlat jocul, dar o cădere inexplicabilă din sfertul trei a dat emoții serioase suporterilor. Gălățenii au condus cu 5-0, cu 8-5 și 10-9, după care elevii lui Szászgáspár Barnabás și George Trif au trecut la conducere și nu au mai cedat până la final. Mureșenii s-au desprins la peste 10 puncte și se părea că jocul va fi un nou galop de sănătate. În sfertul secund avantajul a trecut și bariera de 20 de puncte, dar de aici a început scăderea gazdelor. La pauza mare diferența a ajuns la doar 12 puncte, dar nu se întrezărea ce va urma.

 

Mari emoții până la sirena de final

La reluare avantajul mureșenilor s-a păstrat între 7 și 12-13 puncte până în apropierea ultimei pauze. Câteva neatenții în atac și o apărare ușor depășită au făcut ca spre finalul actului trei avansul să devină minim (71-70). Câteva coșuri de 3 puncte reușite de Martinic și Engi au readus temporar liniștea în tabăra gazdelor. De la 82-75 la mijlocul ultimului sfert gălățenii au reușit egalarea la 82 în următoarele două minute și au avut chiar posesia. La intrarea în ultimele două minute avntajul era de un singur punct și emoțiile la cote maxime. Mureșenii au rezistat și au mai înscris 6 puncte, primind doar două. O primă victorie, dar scăderile de ritm dau de gândit.

Marcatorii CSM au fost: Goran Martinic 26 puncte (4×3), Ernests Kalve 24 (1), Sánta Szabolcs 17, Engi Rosenfeld Dávid 16 (2), Alin Borșa 8 (2), Bölöni Tamás 2. Au mai jucat Domonique Crawford și Kilyén Örs.

De la Phoenix trei jucători au reușit peste 20 puncte: Marko Perovic 25 (2×3), Vlad Corpodean 23 (5) și Philip de Shon Miller 21.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.