Referendumul pentru familie: dosar penal pentru vot multiplu la Sighişoara Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 401 Vizualizări

Referendumul pentru familie: dosar penal pentru vot multiplu la Sighişoara

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a confirmat săvârşirea infracţiunii de vot multiplu de către un bărbat din Sighişoara, în urma unei sesizări înaintate de către Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş, informează www.agerpres.ro.
„Pot să confirm aspectele sesizate. Având în vedere sesizarea Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 28 Mureş, privind o faptă de vot multiplu, în urma verificărilor efectuate rezultă că aspectele sesizate se confirmă. O persoană s-a prezentat în data de 6 octombrie 2018, la o secţie de votare de pe raza municipiului Sighişoara, ocazie cu care şi-a exercitat dreptul de vot în cadrul referendumului pe lista permanentă, semnând pe aceasta în dreptul numelui său. Ulterior, în aceeaşi dată, respectiva persoană s-a prezentat la o altă secţie de votare de pe raza municipiului Sighişoara, unde acesta a solicitat să voteze pe listele suplimentare ale secţiei respective, astfel încât acesta şi-a exercitat încă o dată dreptul la vot, fiind înscris pe lista suplimentară şi semnând pe aceasta în dreptul numelui său”, a declarat Emanuela Rugină, purtătoarea de cuvânt a IPJ Mureş, citată de Agerpres.
Potrivit sursei citate, în cauză s-a deschis dosar de cercetare penală „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, prevăzută de articolul 387, alineatul 1, litera b, raportat la articolul 392 din Codul Penal.”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE