Săptămâna Ariilor Protejate – De vorbă cu natura Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Săptămâna Ariilor Protejate – De vorbă cu natura

Primăriile comunelor Răstoliţa, Stânceni şi Lunca Bradului, în parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva şi Administraţia Parcului Naţional Călimani RA organizează, în perioada 8-10 octombrie, mai multe activități prilejuite de Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment național care aduce natura mai aproape de public.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse – expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri, etc. Evenimentul face parte din proiectul „Oameni pentru Natură”, implementat de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de  evenimente adresate publicului larg.

„Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva – Administraţia Parcului Naţional Călimani RA va organiza “Ateliere de educaţie ecologică pentru elevii din localităţile Răstoliţa, Stânceni şi Lunca Bradului”, a declarat ecol. Claudiu-Cosmin Rogojan, coordonatorul evenimentului, biolog la Administraţia Parcului Naţional Călimani.

În cadrul atelierelor se vor realiza prezentări ale Parcului Naţional Călimani, prezentări ale activităţii rangerilor, proiecţii de filme cu specii din aria protejată surprinse de rangeri în cadrul activităţilor de monitorizare, informări cu privire la modul în care vizitatorii trebuie să se comporte pe munte, întrebări şi premii.

“Evenimentul este o modalitate de a face cunoscut Parcul Naţional Călimani şi de a-l aduce mai aproape de elevii din comunităţile locale”, a afirmat ing. Cristinel Ortoanu, responsabil relaţii cu comunităţile în cadrul Administraţiei Parcului Naţional Călimani RA.

Evenimentul se desfășoară în 18 județe din România, activitățile desfășurându-se în parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE