Au început  cursurile gratuite de inițiere în înot Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 358 Vizualizări

Au început cursurile gratuite de inițiere în înot

Primăria Târgu Mureş şi Club Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureş au deschis marți, 9 octombrie , la bazinul olimpic de înot din Complexul „Mureșul” programul gratuit de iniţiere în înot pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.

„Foarte mulți vehiculau ideea că în Târgu Mureș s-a distrust definitiv sportul , atât cel profesionist cât și cel de masă. Fracțiunea UDMR din Consiliul Local a considerat că a venit timpul să ne punem la masă, să ne consultăm cu toți cei implicați în acest lucru, antrenori, specialiști de sport, văzând cum cluburile sportive municipale din țară  funcționează la parametrii buni.În ce privește acest proiect inițiat de mine, este vorba de un program gratuit de iniţiere în înot pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, pentrun cei care locuiesc în Târgu Mureș, sau sunt școliți în Târgu Mureș”, a precizat dr. Magyary Előd, consilier local.

Municipalitatea va  pune la dispoziţia elevilor înscrişi transport gratuit, de la şcoală către bazinul acoperit din Complexul „Mureșul” şi retur.

„Şedinţele sunt de o oră şi se vor desfăşura în cele mai bune condiţii, cei mici fiind asistaţi de personal specializat, antrenori ce au un palmares bogat. Ce este pozitiv la aceste cursuri, fiecare elev va trece printr-un filtru, respectiv o consultație medicală care va selecta pe acei copii care au  anumite probleme medicale, care vor putea fi semnalate părinților în vederea luării anumitor măsuri de prevenție.Această inițiativă a fost foarte bine primită de către părinți , au spus că vor avea o siguranță în timpul concediilor, când se duc la mare sau la ștrand. Aceste cursuri vor începe marți, 9 octombrie”, a precizat dr. Magyary Előd.

Inițiere în trepte

Printre cei implicați în program se numără și  Bartalis Karoly, managerul secţiei de nataţie a CSM care a precizat   că acest proiect se va derula împreună cu secţia de polo, iar copiii care vor dovedi abilităţi deosebite vor fi selectaţi şi vor fi cooptaţi în grupele de sportivi de performanţă.

„Până în prezent sunt înscriși 550 de copii, care provin de la 11-12 școli și grădinițe din oraș.De regulă, la aceste cursuri dimineața vin cei de la grădiniță, iar după masa cei de la școli. Împreună cu antrenorii  de la secția de polo încercăm să acoperim acest număr mare de copii care vin la aceste cursuri de inițiere.Va fi o inițiere în trepte, automat dacă copilul e mai talentat va fi mutat pe o altă treaptă. Încercăm să ne ocupă și cu copii cu dizabilități, deoarece foarte mulți părinți ne sună pentru faptul că anumiți copii au probleme la coloană, fapt pentru care și-au exprimat intenția să-și aducă copii la înot.Noi suntem deschiși, dorim să-i primim pe toți. Noi dorim să avem  echipe performante la polo și înot, de aceea, aceste cursuri sunt un mare plus, deoarece toți copii pleacă după aceste cursuri cu lecția bine învățată. Pepiniera o facem cu toții împreună. Dacă aducem 500 de copii la un ciclu de trei luni, asta înseamnă undeva la 1.500 de copii până la sfârșitul școlii, anul viitor în iunie. Dacă programul va fi agreat de părinți și către conducerea Consiliului Local, vom continua acest program și în anii care urmează”, a precizat Bartalis Karoly.

Szászgáspár Barnabás vicepreședintele CSM Târgu Mureș a precizat că vor  urma și alte sporturi care să facă obiectul unor cursuri gratuite de inițiere.

„Este primul proiect pentru copii, în ce privește sportul de masă. Sportul de performanță la nivel de juniori și seniori deja activează, și au început să apară rezultate pozitive.Lucrăm și la alte proiecte pentru copii, pe lângă aceste cursuri de inițiere în înot vor veni și alte sporturi, cu surprize frumoase pentru copii noștri, cu vârsta de la 5-7 ani în sus”, a sus Szászgáspár Barnabás.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE