Film nordic: premiera „Femeie în război”, la Cinema Arta Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 370 Vizualizări

Film nordic: premiera „Femeie în război”, la Cinema Arta

Sabotarea rețelei electrice a unei țări, cu un arc și o săgeată, e posibilă în cel mai nou film islandez al regizorului Benedikt Erlingsson: „Femeie în război” / „Woman at war”, în care e natural ca o oaie să întâlnească o dronă sau muzica să devină personaj. Este povestea unei femei care declară război celor care nu respectă natura și luptă cu hotărârea unei eroine din miturile scandinave. Inclus anul acesta în selecția Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes, filmul va rula la Cinema Arta Târgu Mureș de vineri, 12 octombrie, ora 20.00, se arată în cadrul unui comunicat emis de către distribuitorul Transilvania Film.

„Halla e o supereroină care i-ar da lecții lui Liam Nesson la capitolul evadări, la cât de ingenios se descurcă să scape atunci când e urmărită de poliție cu elicoptere și drone”, scrie John Bleasdale pentru publicația britanică Sight and Sound despre eroina filmului „Femeie în război”.

Halla sau „Femeia Munților”, cum o cunosc unii, s-a săturat de impactul distructiv pe care industria locală de aluminiu îl are asupra mediului așa că le declară război celor din spatele afacerii. E gata să riște totul pentru a proteja zonele sălbatice ale Islandei, pe care le iubește atât de mult. Când află că un copil își va face loc în viața ei, Halla începe să-și pună întrebări serioase vizavi de manifestul pe care l-a pus în mișcare.

„Erlingsson a reușit să facă un film superb, care-ți taie respirația, te împământează, în care e perfect normal ca o oaie să se intersecteze cu o dronă în aventura Hallei, care-și urmărește idealul cu o hotărâre de admirat” scrie Fabien Lemercier pentru Cineuropa, în timp ce în The Hollywood Reporter „Femeie în război” e văzut ca „un film excentric, intens, impecabil ca imagine”.

Cunoscut deja ca și un regizor de film care pune un mare egal între drepturile naturii și drepturile omului, islandezul Benedikt Erlingsson este și un autor și actor extrem de apreciat: prestațiile lui solo în teatrul islandez sunt printre cele mai de succes spectacole din istoria teatrului din Islanda. Debutul său în lungmetraj „Despre oameni și cai” (2013) a fost propunerea Islandei la Premiile Oscar și i-a adus „Premiul pentru debutul regizoral în cinematografie” la Festivalul de Film de la San Sebastian.

Prețul unui bilet în intervalul miercuri-duminică este 12 lei, iar luni și marți, prețul este 8 lei.

„Femeie în război” va putea fi vizonat de vineri, 12 octombrie, în cinematografele din 14 orașe din țară: Bârlad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Gura Humorului, Iași, Odobești, Pitești, Reșița, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș și Sibiu.

Parteneri local: Asociația K’ARTE
Văzut de Radio Guerrilla

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE