Home / Administratie / Podul peste râul Mureș intră în reparație capitală!

Podul peste râul Mureș intră în reparație capitală!

Distribuie

Municipiul Târgu-Mureș beneficiază de finanțare prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL) 2017-2020 – subprogramul Regenerare urbană a municipiilor și orașelor – Domeniul realizare/reabilitare de poduri, podețe pasaje sau punți pietonale pentru obiectivul “Reparație capitală pod peste râul Mureș cu pasaj superior peste linia CF Deda – Târgu-Mureș – strada Călărașilor” – valoarea totală (inclusiv TVA) fiind de 22.904.202 de lei.

Construit în urmă cu zeci de ani, podul peste râul Mureș, singurul care asigură legătura între cartierul Unirii și municipiu, legătura DN 15E, precum și a  comunelor limitrofe cu orașul, urmează să intre în reparații capitale. „Proiectul are ca scop realizarea unor lucrări de reparații, care vor menține podul la parametri normali de exploatare și vor respecta cerințele de rezistență și stabilitate, precum și prelungirea duratei de viață, respectiv îmbunătățirea siguranței, confortului și funcționalității în exploatare a acestuia. Se vor executa lucrări de reparații fiindcă de-a lungul timpului au apărut degradări și defecte majore, infiltrații puternice ce impun executarea unor lucrări de reparații obligatorii”, a declarat viceprimarul municipiului, dr. Makkai Grigore.

După demararea procedurilor și încheierea contractului, constructorii vor avea de reabilitat lungimile totale ale podului, pasajului şi a rampelor de acces: 626,00 m, suprafaţa totală a lucrării: 11.700 mp.  Durata de realizare a proiectului este de 12 luni pentru proiectare și organizarea procedurii de licitație publică, respectiv 24 de luni pentru realizarea propriu-zisă a investiției.

(Redacţia)

 

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.