Cântecul și dansul popular, nelipsite la „Sărbătoarea Mărului” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 384 Vizualizări

Cântecul și dansul popular, nelipsite la „Sărbătoarea Mărului”

”Sărbătoarea Mărului” de la Batoș include în programul zile de duminică, 14 octombrie și un program folcloric adus pe scenă atât de grupurile și soliștii locali, alături de artiști binecunoscuți.

După deschiderea oficială programată la ora 12:00, grupuri și  artiștii locali, care  vor încânta publicul cu muzică și dansul popular la cea de a XVII-a ediție a „Sărbătorii Mărului”. Printre cei care vor încânta publicul se numără Alexandra Caia din Goreni, o tânără și  talentă solistă, câștigătoarea Premiului Special al concursului ”Ardelenii au talent” din Târgu Mureș, Andreea Cinca, elevă în  clasa a V-a, Maria Suciu, formată ca și artistă la Reghin sub îndrumarea profesorului Ioan Conțiu, în prezent fiind elevă la Liceul Vocațional de Arte din Târgu Mureș, Maria Emanuela Cîmpean,  studentă în anul II la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea profesorului Ioan Bocșa, membră a ansamblului de muzică vocală tradițională „Icoane”, atat ca solistă cât si ca interpretă a grupului, coordonat de asemenea de profesorul Ioan Bocșa.

Nu vor lipsi din program ansamblurile locale, Grupul folcloric ”Dăscălițele” (Coordonator Olivia Andone), înființat în anul 2010,  format din profesoare ale Școlii Generale din Comuna Batoș, cu participări la numeroase concursuri naționale și internaționale, precum ”Cântec, joc și voie bună pe plai Dobrogean” (Eforie Sud), sau festivalul „Razigrano Oro” (Ohrid, Macedonia), Formația de dansuri ”Rosenkranz” din Batoș (Coordonator  Rodica Uleșan),  Grupul folcloric ”Plaiurile Luțului” (Coordonator Olivia Andone), care, nu doar că  va deschide spectacolul dar se va ocupa și de îmbrăcarea în straie festive a Casei Comunei Batoș și a Scenei Sărbătorii Mărului, Grupul folcloric ”Dedrățeana” (Coordonator Viorica Sfârâiac)  format în anul 2008 din dorința unui grup inimos de femei de a păstra tradițiile cântecelor în satul Dedrad.

Programul artistic va fi întregit de Grupul de dansatori „Vatra Dorului”  (Coordonator Stelian Friciu)  format din oameni cu pasiune pentru folclorul şi tradiţia românească și  Formația ”Transilvania” condusă de  prof. Sorin Pantea compusă din artiști reghineni, promotori ai muzicii populare românești.

Ansamblul „Mureșul”, invitat special

Cireașa de pe tortul programului folcloric va fi Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul” din Târgu Mureș, prezent atât cu secția română, cât și secția maghiară a care vor evolua pe scena Sărbătorii Mărului” de la Batoș. Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” a fost înfiinţat în anul 1956 cu menirea de a pune în valoare cultura populară tradiţională, portul, obiceiurile, cântecele şi jocurile populare aparţinătoare şi specifice celor ce locuiesc în această zonă sud-estică a Transilvaniei: români, maghiari, romi, saşi şi altor etnii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE