Home / Sport / Baschetbalistele încep cu dreptul campionatul

Baschetbalistele încep cu dreptul campionatul

Distribuie

Formația feminină de baschet CSM Târgu-Mureș a câștigat prima partidă susținută în Grupa B a Ligii Naționale. După eliminarea cu dublă înfrângere din cadrul Cupei României în fața CSM Târgoviște și amânarea întâlnirii din etapa inaugurală a campionatului, mureșencele au obținut o primă victorie în etapa a II-a, la București, 74-68 cu Rapid. Elevele antrenorului Ionel Brustur au dominat jocul de la un cap la altul, câștigând primele trei sferturi, în care s-au desprins decisiv, asigurându-și victoria. Scorul pe sferturi a fost 23-21, 22-17, 18-15, 11-15. Au condus în permanență pe parcursul primului act, cea mai mare diferență fiind de 8 puncte, înregistrată de mai multe ori în a doua jumătate, dar l-au încheiat cu doar un coș avans în urma unei scăderi din final, când au înscris un singur coș în mai bine de două minute, primind în schimb 8 puncte. În primele trei minute ale sfertului secund rapidistele au avut inițiativa, au egalat imediat după reluare și au condus apoi în mai multe rânduri, dar cea mai mare diferență în favoarea loc a fost de trei puncte. Finalul sfertului a aparținut de această dată oaspetelor, care s-au desprins până la 7 puncte, intrând în pauza mare cu avantaj de 5 puncte (45-40).

 

Emoțiile n-au lipsit spre final

Startul sfertului trei a fost favorabil mureșencelor. Mihaela Maxim a trimis de două ori la rând în coș din afara semicercului de 3 puncte și a dus pentru prima dată avantajul la peste 10 puncte, după care Meszáros Kata a punctat și ea. Avantajul s-a păstrat până la ultima pauză, cu unul maxim de 14 puncte, reușit tot de…Maxim, cu o nouă „treiță”, având până la final un total de cinci asemenea reușite. Avansul de 10 puncte de la ultima pauză nu asigura victoria, dar a fost conservat până spre finalul partidei. Cu un minut și jumătate înainte de încheierea jocului bucureștencele s-au apropiat amenințător, până la 7 puncte, au și câștigat ultimul act la o diferență de 4 puncte, insuficient însă. Ultimul minut i-a aparținut americancei Angel Robinson, care nu a permis răsturnarea scorului. A reușit o intercepție, a fost faultată, a transformat liberele și a înscris coșul care a parafat victoria cu 18 secunde înaintea sirenei de final, când Rapid mai avea de recuperat 6 puncte. Ea a fost și cea mai eficientă jucătoare a partidei, cu 26 de puncte înscrise, 7 recuperări și 5 pase decisive. Maxim a reușit 15 puncte (5×3), Meszáros 14, Bianca Voica 13 (2×3) și Antonia Radu 6 (2×3). Au mai jucat Cristina Badi, Georgiana Plăvițu, Diana Ignat și Andreea Feiseș. Cele mai multe puncte pentru gazde le-au înscris Gabriela Stanici, cu 25 puncte (3×3), Roxana Bejan 17 și Ana Cuatu 15 (2×3). Mureșencele vor susține primul joc pe teren propriu miercuri, 17 octombrie, ora 18.00, cu KSE Târgu Secuiesc.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.