Vineri mureșenii au reușit să strângă aproape 10.000 lei pentru nevoiași Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 216 Vizualizări

Vineri mureșenii au reușit să strângă aproape 10.000 lei pentru nevoiași

Evenimentul „Un milion de stele pentru nevoiași” a fost organizat pentru a X-a oară în Transilvania, fiind ediție aniversară. În seara de 12 octombrie, luminile s-au aprins simultan pe lângă Piața Teatrului din Târgu-Mureș în alte 8 localități: Sângeorgiu de Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Sovata, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc și Petroșani, continuând în Joseni în 13 octombrie și Brețcu în 26 octombrie.

Cei prezenți au avut ocazia de a dona după preferință o sumă pentru cei nevoiași, după care au primit o lumânare pe care au adaugat-o la steaua Caritas din Piața Teatrului. Tekla Orban a întreținut evenimentul cu cântece din repertoriul maghiar și internațional.

O rază de speranță pentru cei nevoiași

„Pentru al zecelea an, în fiecare octombrie organizăm această acțiune de solidaritate. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spațiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic solidaritatea noastră cu o persoană care se confruntă cu neajunsurile și exculziunea socială. Suntem cu toții aici pentru că dorim să arătăm că nu suntem indiferenți față de ei și față de preocupările lor. Papa Francisc spune într-una din catehezele sale că în viețile noastre stau pe trotuar nevoiași și bolnavi care ne deranjează. Așa s-a întâmplat și pe vremea lui Isus și, prin exemplul lui, să fim milostivi cu semenii noștri. Astfel, dorim să atragem atenția asupra atenției reciproce, asistenței reciproce și solidarității”, a spus în deschiderea evenimentului Ludescher Laszlo, directorul unuia dintre departamentele Caritas Alba-Iulia.

Deși evenimentul a fost lansat la începutul anilor 90 de către asociația Caritas în Europa, la noi în țară membrii aceleași asociații s-au alăturat acum 10 ani. De atunci, ei încearcă să fie prezenți în cât mai multe localități, pentru a fi alături de cei nevoiași.

S-au strâns sume impresionante

Anul trecut la acest eveniment au participat la Târgu-Mureș peste 750 de persoane care au donat peste 8.000 lei. Din aceste donații, membrii organizației au reușit să ajute familii și vârstnici nevoiași cu 131 de pachete alimentare în ajunul Crăciunului. În acest an, au fost 702 participanți care au donat 9.722 lei. În total, în seara de 12 octombrie s-au strâns 30.312 lei din cele 9 localități de la un total de 3.367 participanți.

Asociația non-guvernamentală aparține de Biserica romano-catolică și se ocupă în esență cu oferirea unor servicii sociale, socio-medicale, educaționale persoanelor nevoiașe, copii, tineri, persoane cu handicap, vârstnici, bolnavi. „Avem peste 20.000 de beneficiari în timpul unui an, lucrăm cu 600 de angajați în șase județe din Ardeal și sute de voluntari care ne ajută. Atât beneficiarii, cât și angajații aparțin la diferite religii, naționalități, deci suntem ecumenici”, a precizat Ludescher Laszlo.

Ei organizează zi de zi diferite programe prin centrul de zi pentru vârstnici, serviciul de îngrijire la domiciliu, programul de dezvoltare și educare timpurie pentru copiii între 0-3 ani, programul de voluntariat sau chiar prin programe de formare pentru persoane adulte. Toți cei care doresc să devină voluntari sau angajați Caritas, îi pot contacta pe site-ul http://www.caritas-ab.ro/ro.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE