Dans Transilvan la Teatru 74 cu Duo Celeste și actrița Roxana Marian Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 170 Vizualizări

Dans Transilvan la Teatru 74 cu Duo Celeste și actrița Roxana Marian

O nouă întâlnire cu muzica și poezia va avea loc miercuri, 17 octombrie, de la ora 19.00, la Teatru 74 (Bastionul Măcelarilor) din Cetatea Medievală Târgu Mureș. Actrița Roxana Marian (cunoscută de pe scena Teatrului Național Târgu Mureș, dar și din proiecte independente), împreună cu muzicienii Orosz Dávid și Tudor Gliga (membri ai „Duo Guitar Celeste”), și cu pianista Páll Orsolya vor oferi publicului un program ce va include proză și poezie românească și momente muzicale aparținând unor compozitori români și străini, printre care Adrian Andrei, Bartók Béla, Astor Piazzola.

Intrarea este liberă.

Membrii duo-ului Celeste au început studiul chitarei clasice la Liceul de Artă din Târgu Mureș, cu profesorii Ovidiu Ene și Andrei Turcu. Amândoi au participat la concursuri naționale și internaționale începând cu această perioadă. Și-au urmat apoi studiile cu domnul profesor Beke István Ferenc, iar în prezent studiază chitara la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca. Împreună au cântat în deschiderea concertului virtuozului chitarist Al Di Meola și la deschiderea recitalului Tommy Emmanuel, reprezentantul fingerstyle-ului chitaristic. Au câștigat diverse premii ca duo, printre care se numără: Locul I la Festivalul Internațional de Chitară Transilvania, Cluj Napoca și Locul I la concursul de chitară clasică De la Baroc la Rock, Sibiu, la Duo Melis și la Trio Rosenberg.

Atelierul muzical susținut de profesorul și pianistul Daniel Csikos va avea loc la Gimnaziul Dacia din Târgu Mureș, începând cu ora 13:00, și va fi destinat elevilor din clasele primare. Tema atelierului va fi0 „100 de ani de muzică românească” – ritm și interpretare muzicală.

Organizatorul programului este UCIMR.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Identității Naționale.
(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE