Mureșenii își continuă marșul, a patra victorie din patru Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 106 Vizualizări

Mureșenii își continuă marșul, a patra victorie din patru

Victorie fără probleme în a doua etapă

În etapa a II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, grupa C valorică, CSM Târgu-Mureș a învins pe teren propriu formația CSM Sighetu Marmației, scor 98-65, pe sferturi 29-9, 18-14, 30-14, 21-28. După calificarea facilă în Cupa României cu Phoenix Galați, dar victorie cu emoții în prima etapă a campionatului cu aceeași formație, mureșenii au tratat partida din etapa a doua cu seriozitate și s-au desprins din start, asigurându-și victoria practic din primul sfert, câștigat la 20 de puncte.

Echipa antrenorului George Trif a intrat pe parchet cu cvintetul de bază (Martinic, Kalve, Santa, Borșa, Engi), după care mulți dintre titulari au lăsat locul celor mai tineri componenți ai lotului. Mureșenii au pornit ca din pușcă, cu un sec 7-0 în două minute, apoi s-au distanțat la 13-2 în următoarele două și la jumătatea sfertului tabela indica 17-4. Nu au lăsat nici după aceea piciorul de pe acceletație, au menținut ritmul și la prima pauză aveau deja 20 de puncte avantaj. În sfertul secund mai jmulți dintre jucătorii primului „cinci” au fost odihniți, dar adversarul nu le-a creat probleme, astfel încât până la pauza mare au mai pus patru puncte.

 

La pas până la final

La reluare „rotația” a continuat, lucru care nu a împiedicat ca avantajul să crească. Înainte de ultima pauză acesta a ajuns până aproape de 40 de puncte. A urmat o relaxare a mureșenilor, cu minute în care pe teren s-au aflat minute bune alături de Crawford, care a avut și el puține minute în partidele anterioare, numai autohtoni. Singurul lucru care a lipsit din ultimele 90 de secunde a fost realizarea „sutei”, de care i-a despărțit un singur coș.

Pentru mureșeni urmează partida tur din faza a doua din Cupa României, în compania formației CSM Focșani, pe care o vor susține miercuri, 17 octombrie, de la ora 17.00, în deplasare, după care vor face deplasarea la București, unde vor juca primul joc din deplasare al campionatului, cu Agronomia, vineri, 19 octombrie, de la ora 20.30.

Principalul marcator al mureșenilor în jocul de duminică a fost Engi, cu 20 puncte (5×3), urmat de Santa 16, Kalve și Borșa câte 12, cu 2, respectiv 1 reușită de 3 puncte, Kilyen și Tamas câte 11, fiecare cu câte o „treiță”, Martinic și Crawford câte 8, primul cu două aruncări reușite din afara semicercului, echipa totalizând nu mai puțin de 12.

Au mai jucat Ștețca, Bloj și Costasuc. Cel mai bun marcator al partidei a fost Deon Turner de la oaspeți, cu 29 puncte (4×3).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE